“Divan” izveo komad “Pismo za mamu”

Večeras, treće večeri FDA u Bijelom Polju, u 20 časova nastupa akordov omladinski centar Nikšić “One nisu htjele nešto sasvim drugo”, koji je po tekstu Milene Depolo, režirao i adaptirao Dragan Knežević

2567 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sinoć, druge večeri Festivala dramskih amatera u Bijelom Polju publicli se predstavil jedna od najmađih pozorišnih Pozorišno društvo “Divan“ iz Petnjice sa predstavom „Pismo za mamu“, po tekstu i režiji Reha Ramčilovića.

Mladi glumci koji uglavnom čine stalnu postavku ovog pozorišnog ansambla, na sceni su pokazali svoj entuzijazam i ljubav prema toj umjetnosti. Predstava je, objasnio je Ramčilović, vezana za bihorski kraj, „Predstava je vezana za naš bihorski kraj.

“U pitanju je dinamična priča o poštaru Hasu, koji je, raznoseći poštu, koji je malo zastranio u pokušaju da prevari žene u mjestu, a s obzirom da se radi o patrijahalnoj sredini on na kraju ispašta i bude kažnjen za svoja nedjela."

Predstava “Divan” uspješno je predstavljena bjelpoljskoj publici prije tri godine sa komadom Dragana Koprivice „Čovjek za sve” sa kojom su nastupali širom Crne Gore i regiona, a sa predstavom “Doktor uspješan, pacijent umro” za koju je sam napisao tekst, imali su gostovanja u Luksemburgu, Švajcarskoj i Njemačkoj, kao i Sarajevu, Tuzli, Novom Pazaru.

Večeras, treće večeri FDA u Bijelom Polju, u 20 časova nastupa akordov omladinski centar Nikšić “One nisu htjele nešto sasvim drugo”, koji je po tekstu Milene Depolo, režirao i adaptirao Dragan Knežević.

Bonus video: