Luft film fest sjutra na Cetinju

Juče je u Podgorici otvoren prvi studentski filmski festival, a nastavlja se sjutra u prijestonici, zatvara 1. jula u Nikšiću

1583 pregleda 0 komentar(a)
"Žmurke u boji", Foto: Luft film fest vizual
"Žmurke u boji", Foto: Luft film fest vizual

Prvi studentski filmski festival “Luft film fest” počeo je sinoć u Podgorici, projekcijom filma „Palm springs“ Maksa Barbakova, a već sjutra se seli u prijestonicu Cetinje gdje će publika biti u prilici da na Ljetnjoj pozornici pogleda dva domaća filma i to „Žmurke u boji“ Miša Martinovića i nagrađivano ostvarenje „Dohvati nebo“ čiju režiju potpisuje Milutin Darić Daka.

Manifestaciju organizuje Studentski parlament Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore.

“U relativno dugoj tradiciji SPUCG, krovno predstavničko tijelo studenata je organizovalo brojne vannastavne aktivnosti iz oblasti kulture, sporta i drugih sfera interesovanja studenata. U prethodnom periodu, usljed nezavidne epidemiološke situacije, veliki broj vannastavnih aktivnosti koje su se tradicionalno organizovale ostale su nerealizovane. Imajući u vidu da ovakvo stanje značajno utiče na kvalitet studentskog života, imamo ozbiljnu namjeru da popunimo sadržaj koji se nudi studentskoj populaciji. Ovaj studentski poduhvat okupiće studente svih univerziteta Crne Gore, a otvoren je za sve ljubitelje filma i dobrog druženja”, istakli su mladi organizatori.

Manifestaciju će zatvoriti poljski film „Cold war“ Pavela Pavlikovskog koji će prvog jula biti prikazan u Nikšiću, u dvorištu Filozofskog i Filološkog fakulteta.

Sve projekcije filmova počinju u 21.30 časova, ulaz je besplatan, a prijave ili rezervacije nijesu potrebne.

“Očekujemo da će ovo biti prva epizoda jedne kvalitetne priče, te da će Luft film fest postati tradicija. Dođite da se družimo i zajedno uživamo u nagrađivanim filmskim ostvarenjima”, kaže ekipa Luft festa.

Bonus video: