Crnogorska premijera filma “Duga”

Film “Duga” reditelja Aleksandra Vujovića do sada je dobio 17 međunarodnih nagrada i priznanja

1624 pregleda 0 komentar(a)
Premijera filma "Duga" biće u Amfiteatru hotela "Chedi”, Lustica Bay Tivat., Foto: Aleksandar Vujović User
Premijera filma "Duga" biće u Amfiteatru hotela "Chedi”, Lustica Bay Tivat., Foto: Aleksandar Vujović User

Višenagrađivani film “Duga” reditelja Aleksandra Vujovića imaće crnogorsku premijeru u petak 9. jula u 21.30 časova, u Amfiteatru hotela “Chedi”, Luštica Bay, u Tivtu.

Događaj organizuje Centar za kulturu Tivat u saradnji s Ambasadom Italije u Crnoj Gori. Premijera filma zvanični je festivalski događaj u repertoaru tivatskog festivala “Purgatorije”. Za premijeru je najavljeno prisustvo filmske ekipe ovog crnogorskog ostvarenja, a događaj će pratiti i kamerni orkestar.

Film “Duga” (“Rainbow”) čiju režiju, montažu i izvršnu produkciju potpisuje Vujović, nastao je po motivima istinite priče iz knjige “Dipingo dunque esisto!”, italijanskog umjetnika Gaetana Grila. Scenario je po ideji i sinopsisu Vujovića napisala Jelena Lela Milošević, direktor fotografije je Vladimir Vučinić, dok pored Vujovića izvršni producent je i Anja Sekulić. Uloge u filmu tumače: Nikša Radojičić, Miloš Pejović, Ana Vučković i Đorđije Tatić. Film je realizovan u okviru međunarodnog projekta “CIRCE”, finansiran je iz evropskih fondova u produkciji Apulia Film Commission, u izvršnoj produkciji Boka F i uz podršku Filmskog centra Crne Gore.

Od svjetske premijere krajem oktobra 2020. godine, Vujovićev film je dobio ukupno 17 međunarodnih nagrada i priznanja, selektovan je na oko 40 festivala u takmičarskim kategorijama u više država.

Aleksandar Vujović je docent na Fakultetu za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica.

Bonus video: