"Vlast i njena opozicija" poklon Bjelopoljcima za Dan državnosti

"Nadam se da će naše izvođenje dati dodatan pečat zajedništvu koje nam je prijeko potrebno, odnosno svemu onome što nas čini jačim, boljim i plemenitijim", kazao je Vukojević

7416 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

U čast 13. jula - Dana državnosti glumci Bjelopoljskog pozorišta izveli su predstavu "Vlast i njena opozicija", koju je po tekstu Nebojše Romčevića režirao i adaptirao Zoran Rakočević.

Komad je uvod u brojna gostovanja u Crnog Gori ali i za učešće na Festivalu u Trebinju.

Glumac Predrag Vukojević je kazao misli da 13. jul, bez obzira na podjele, slave svi, zbog čega su i odlučili da upravo predstavom "Vlast i njena opozicija" obilježe ovaj važan datum.

"Nadam se da će naše izvođenje dati dodatan pečat zajedništvu koje nam je prijeko potrebno, odnosno svemu onome što nas čini jačim, boljim i plemenitijim", kazao je Vukojević, dodajući da je izvođenje predstave priprema za ono što predstoji u narednom periodu.

Vlast i njena opozicija predstava
foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljce očukuju odlasci na brojnim gostovanjima kao i odlazak na Festival u Trebinju, na kojem će predstavljati.

"Festival u Trebinju okuplja pobjednike pozorišnih smotri iz regiona, tako da smo sada posebno fokusirani na to i očekujemo da dobro odigramo i da na pravi način reprezentujemo naše pozorište,” kazao je Vukojević.

Uz Vukojevića u predstavi "Vlast i njena opozicija" igraju Slađana Merdović, Lena Šebek, Jusuf Bajramspahić, Vlado Tomović i Sanja Ćirović.

Bonus video: