Koncert svjetskog ranga

Sopran Emilija Minić prvi put je nastupila u Baru, preksinoć na Barskom ljetopisu

4933 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Danilo Dado Pavlović
Foto: Danilo Dado Pavlović

Jedna od najperspektivnijih crnogorskih operskih pjevačica, sopran Emilija Minić, prvi put se preksinoć predstavila barskoj publici kojoj je, sudeći po reakcijama, priredila ugođaj kakav se može doživjeti u svjetskim metropolama.

Uz klavirsku pratnju Jelene Polović-Šiljeg, ispred Dvorca kralja Nikole, u sklopu festivala Barski ljetopis, Minić je predstavila interesantan repertoar koji je upotpunio ambijent u kojem je nastupila, a gost na koncertu bio je gitarista Aleksandar Bubanja.

Minić je tokom posljednjih mjesec dana održala više koncerata po Crnoj Gori, zbog čega je sastavljanje repertoara svaki put zahtjevan i izazovan posao, kazala je ona.

”Uvijek se trudim da program koji predstavljam bude interesantan, da drži pažnju publike, da ne bude previše komercijalan, a opet da bude prilagođen ambijentu. Zaista sam veoma posvećena sklapanju programa”, rekla je Minić nakon koncerta.

Publika u Baru je mogla čuti najljepše melodije ruske, italijanske i španske muzike, ocijenila je Minić.

”To su kompozicije koje daju širok spektar emocija i karaktera, pa su se našla djela Rahmanjinova, Glinke, Čajkovskog, Obradorsa, De Falje, Tostija...”, ističe ona.

Aplauzi nakon svake kompozicije najbolji su pokazatelj da je i publika bila oduševljena, a Minić je, kaže, zadovoljna reakcijama.

”Mislim da je ove godine, više nego ikad, publika željna koncerata i prelijep je osjećaj vidjeti zadovoljna lica”, zaključila je Minić.

“Zlatana - posljednji čuvar ognjišta”

Knjiga “Zlatana - posljednji čuvar ognjišta” Ranka Vujačića biće predstavljena večeras u sklopu programa bARS, u 20.30 časova ispred Dvorca kralja Nikole.

Ovo je njegova šesta knjiga, a ovoga puta inspiraciju je našao u mukotrpnom i podređenom položaju žene na selu u podlovćenskoj Crnoj Gori do Drugog svjetskog rata.

Vujačić je rođen 1948. godine u Baru. Do sada je objavio pet knjiga.

Bonus video: