Koncert dua Mineapolis

Duo je za večeras pripremio djela poznatih savremenih kompozitora i gitarista: Rolana Dijensa, Dušana Bogdanovića, Lea Brauera, Fernanda Bustamantea, Hoakina Rodriga, Paola Belinatija, Konstantina Vasiljeva i Vojislava Ivanovića

1074 pregleda 0 komentar(a)
Sekretarijat za kulturu i sport Glavni grad, Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavni grad
Sekretarijat za kulturu i sport Glavni grad, Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavni grad

Minneapolis Guitar Duo večeras će održati koncert u Podgorici, u 21 čas u dvorištu Galerije “Risto Stijović” u Staroj varoši. Američki gitarski duo čine Milena Petković i Bendžamin Kunkel, koji žive i rade u Minesoti, u sklopu Podgoričkog kulturnog ljeta.

Duo je za večeras pripremio djela poznatih savremenih kompozitora i gitarista: Rolana Dijensa, Dušana Bogdanovića, Lea Brauera, Fernanda Bustamantea, Hoakina Rodriga, Paola Belinatija, Konstantina Vasiljeva i Vojislava Ivanovića. Gošća večeri će biti gitaristkinja Maja Radovanlija koja je od 2011. godine šef odsjeka za gitaru na Univerzitetu u Minesoti, Mineapolis.

Ovaj duo svira zajedno posljednjih par godina, a oboje su iskusni solisti i kamerni muzičari. U ovom i drugim sastavima, nastupali su širom Sjedinjenih Američkih Država, Evrope i Kine. Oni se osim ovoga uspješno bave pedagogijom i rade kao fakultetski profesori na muzičkim konzervatorijumima “St. Paul” i “Century College” u Minesoti.

Gitarista Kunkel je diplomirao na Univerzitetu u Minesoti, a magistrirao na Muzičkom institutu u Klivlendu. Petković je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a trenutno završava doktorske studije na Univerzitetu u Minesoti.

Bonus video: