Ratkovićeve večeri poezije počinju u petak Bijelom Polju

Svečano otvaranje zakazano je u 19 časova u Kući Rista Ratkovića

1353 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pedeset prve Ratkovićeve večeri poezije počinju sjutra (petak 3. septembar) u Kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju i trajaće do 5. septembra, u skladu sa mjerama i preporukama za suzbijanje koronavirusa, zbog čega će dio programa, kao i prošle godine biti organizovan putem kompjuterskih aplikacija.

Svečano otvaranje zakazano je u 19 časova u Kući Rista Ratkovića, ali će već od 10 časova biti organizovana "Kafa sa piscem", program u kojem učestvuju eminentni kulturni stvaraoci, u kojem će sa Zoranom Živkovićem razgovarati Dragić Rabrenović.

Ratkovićeve večeri poezije
foto: JU RVP Kemal Music

Živković će učestvovati i u književnoj radionici za srednjoškolce, sat kasnije.

U susretima "Očekivanje neočekivanog", programu posvećenom piscima iz Bijelog Polja, u Kući Rista Ratkovića u 16 časova učestvuju Blaga Žurić, Dragić Rabrenović, Edin Smailović, Aleksandar Srdanović, Amar Mulabegović i Sanja Cvijović i Ajna Mulić.

Izložba slika pod nazivom Himna čovjeku, posvećena Rabindranathu Tagori, Tanje Burzanović, biće otvorena u 18 časova, dok je svečano otvaranje zakazano u 20 časova, kada počinje i međunarodno pjesničko veče u kojem učestvuju: Miljan Nikolić, Ivana Đukić, Danilo Lompar (Crna Gora), Veroljub Vukašinović (Srbija), Melida Travančić Bosna i Hercegovina), Clara Nubile (Italija) i Sjangjang Hi (Kina).

Bonus video: