Dva koncerta Boža Vreća: Biće to energetski portal koji zrači ljubavlju i novom snagom

Vrećo ne plijeni samo svojim glasom, već i pojavom, a za njegove koncerte uvijek se traži karta više. Tokom pandemije, princ sevdaha je riješio da se prilagodi aktuelnoj situaciji pa je držao i online koncerte, a posebno se raduje druženju sa publikom uživo

6159 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sead Sasirević
Foto: Sead Sasirević

Bosanskohercegovački princ sevdaha Božo Vrećo, nastupiće 15. septembra na otvaranju Ada Divine Awakening festivala koji se prvi put održava ove godine.

Iako nije u pitanju muzički, na jednoj od najljepših destinacija Evrope od 15. do 20. septembra biće okupljeno preko 40 vodećih svjetskih stručnjaka i edukatora na polju partnerskih odnosa, seksualnosti i ličnog razvoja, kao i zvučna muzička imena iz regiona i svijeta. Festival ima za cilj da ukaže na ključne probleme današnjice - sve veću usamljenost, otuđenost, a posebno sukobe u suštinskom povezivanju sa sobom i u partnerskim odnosima, a Božo Vrećo je jedan od onih umjetnika čije stvaralaštvo spaja ljudi i nadahnjuje ih.

”Moj koncert je ujedno koncert otvaranja fantasticnog Ada Divine Awakening festivala, on je nagovještaj bosanskog u nama, oslobađajućeg i dualnog, pa stoga i ima još jednu dodatnu magičnu notu usidren na pozornici na Adi Bojani i drevnom Colchiniumu ili Oulkinionu”, ispričao je za “Vijesti” Vrećo koji je od sada nastupao u raznim formacijama, od acappela, do koncerata sa bendom. O tome kakva se postavka sprema za Adu i hoce li koncert prilagoditi ambijentu, odgovara:

”Nastupiću sa mojim sjajnim muzičarima iz Njemačke, Turske, Srbije i Makedonije, savršen i puni sastav jer želim da sve bude u skladu sa nagovještajem nečeg novog što nam dolazi u susret i nadam se donosi puno više slobode i ljubavi i znatno više koncerata s obzirom na situaciju koja je još uvijek ograničavajuća po pitanju kovida. Sve će odisati mistikom i spiritualnošću, što i meni i sevdahu koji zapisujem, interpretiram i živim itekako paše i znam da će biti katarza za sve one koji to budu mogli osjetiti i budu na festivalu”, siguran je muzičar.

Vrećo ne plijeni samo svojim glasom, već i pojavom, a za njegove koncerte uvijek se traži karta više. Tokom pandemije, princ sevdaha je riješio da se prilagodi aktuelnoj situaciji pa je držao i online koncerte, a posebno se raduje druženju sa publikom uživo.

”Imao sam već koncert u Ljubljani u sjajnoj Galussovoj dvorani i bilo je nevjerovatno i potpuno me regenerisala ta ljubav koja od moje vjerne publike dolazi, tom slijedu se nadam i u buduće. Do kraja godine će biti sigurno još bar pet, šest koncerata, a jedan od onih koji će se takođe desiti u Crnoj Gori jeste Guitar Fest u Nikšiću gdje dolazim u sastavu koji čine oud, akustična gitara i tenor bass, što će biti sjajno za zatvaranje festivala 24. septembra i tome se takođe jako radujemo”, otkriva Vrećo.

No magija se ne dešava samo na koncertima, već i nakon njih kada Vrećo satima nakon istog ostaje i druži se sa fanovima- fotografiše se, priča, a bude i zagrljaja. Ipak, aktuelne mjere se moraju poštovati, tako da će vjerovatno kako stvari stoje, fanovi biti uskraćeni za ovakvo druženje.

”Biće kako mora biti. Moja publika zna koliko jako i koliko snažno ih volim i grlim svakog trena i pogledom i pjesmom. Ove godine u Crnoj Gori otvaram i zatvaram dva festivala, pa je i to poput energetskog portala koji zrači ljubavlju i novom snagom koja nam svima itekako treba”, zaključuje Vrećo.

Bonus video: