Izložbe radova učenika u Bijelom Polju i Pljevljima

Biće prikazani radovi učenika koji su 2020/2021. bili polaznici M/D/F Online mentorske škole (modelovanje/dizajan/fotografija), kao i M/D/F Kreativnog kampusa koji je održan u junu 2021. Pljevljima

1871 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FLUX
Foto: FLUX

Izložba selektovanih radova nastalih u okviru M/D/F - mentorske škole i kreativnog kampusa biće otvorena u Pljevljima i Bijelom Polju.

Izložba je u Pljevljima postavljena u umjetničkoj galeriji “Vitomir Srbljanović” i otvorena sinoć u 19 časova. Izložba će biti otvorena za posjetioce do 27. oktobra

Danas, u istom terminu izložba će svečano biti otvorena i u Kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju. Izložba će biti otvorena za posjetioce do 28. oktobra.

Na izložbi će biti prikazani radovi 33 učenika od petog do devetog razreda osnovnih škola sa sjevera Crne Gore, koji su

2020/2021 bili polaznici M/D/F Online mentorske škole (modelovanje/dizajan/fotografija), kao i M/D/F Kreativnog kampusa koji je održan u junu 2021. godine u Pljevljima.

Sve aktivnosti realizovane su u okviru projekta “Talentovani učenici - vizuelni kreatori budućnosti” koji se realizuje u okviru prioritetne oblasti “Da telenat nađe put”, a koji se spovodi uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Jedan od glavnih ciljeva projekta bio je osnaživanje talentovane djece sa sjevera Crne Gore u slobodnom izražavanju kreativnog potencijala kroz vizuelno promišljanje u oblasti modelovanja, fotografije i grafičkog dizajna. U prvoj fazi projekta uspješno su završene tri šestomjesečne Online mentorske škole vizuelnih umjetnosti. Prijavljeno je preko 70 učenika od petog do devetog razreda osnovne škole sa teritorije opština: Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja, Šavnik, Rožaje, Berane i Plav. Školu je uspješno završilo oko 40 učenika. U drugoj fazi projekta realizovan je M/D/F - Kreativni kampus, u kome je učestovalo 20 polaznika, koji su bili raspoređeni u tri radionice: modelovanje, koje je vodila Vlatka Vujošević, dizajn - prof. mr Ana Matić i Maša Mušikić i fotografija - prof. mr Lazar Pejović i Krsto Vulović. U okviru kampusa je takođe bio organizovan okrugli sto na temu “Značaj razvijanja dizajnerskih vještina kod učenika osnovnih škola” u kome su učestovovali Ana Matić, Maša Mušikić, Aldemar Ibrahimović, Željko Madžgalj i Aleksandar Ostojić.

Bonus video: