Radovi studenata Fakulteta za dizajn i multimediju biće predstavljeni na Fashion Weeku

”Tri grupe modela podijeljena tematski provešće vas principom rada samoodrživosti kroz problem manjka svijesti o zagađenju, posljedicama istog, ali i mogućim rješenjima kao podsticaj za razvoj sistema samodrživosti u modi, pa samim tim i zaštite životne sredine”, nastavlja se u saopštenju

796 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pored najavljenih modnih dizajnera, koji će se predstaviti na ovogodišnjem, jesenjem izdanju Somersby Fashion Week Montenegro manifestaciji, publika će imati priliku da pogleda i radove studenata Fakulteta za dizajn i multimediju, na smjeru modni dizajn.

”Studenti treće godine i projekat ‘Širom zatvorenih očiju’ je projekat samoodržive mode koji ukazuje na problem zagađenja životne sredine, prikazuje problem deponija nudeći rješenje kroz originalan konceptualni likovni i modni izraz koji podstiče na razmišljanje, ali i na moguća rješenja zaštite životne sredine”, najavili su iz Modne komore Crne Gore.

”Tri grupe modela podijeljena tematski provešće vas principom rada samoodrživosti kroz problem manjka svijesti o zagađenju, posljedicama istog, ali i mogućim rješenjima kao podsticaj za razvoj sistema samodrživosti u modi, pa samim tim i zaštite životne sredine”, nastavlja se u saopštenju.

”Pored njih, diplomci smjera modni dizajn, Fakulteta za dizajn i multimediju, za 2021. godinu pod sloganom ‘Create future’ već su prikazali svoje projekte kroz izložbu u Barseloni, ali će svoj rad prikazati i pred crnogorskom publikom, a u pitanju su dvije kapsula kolekcije pod nazivom ‘yoUniverse’ (Jelena Rudović) i ‘Sourceful’ (Aleksandra Pismenskaja)”, pojasnili su iz MKCG.

Takođe, radove studenata prve godine istog fakulteta, publika će imati prilike da vidi tokom prve večeri u okviru ‘Modnih vinjeta’ u Capital Plazi.

Crnogorska Nedjelja mode održaće se od 22. do 25. novembra u Capital Plazi i na Imanju Knjaz u Podgorici, a revije će imati Lazar Ilić, Milena Vujačić, Boško Jakovljević, Kristina Ilić sa brendom Hunt, Atelier Anna Simone, Marina Banović - Džuver, Nada Koljenšić i Milena Đurđić.

Bonus video: