Raspisan drugi konkurs za pjesničku nagradu "Milo Bošković"

“Osnovni cilj te i sličnih manifestacija JU Centra za kulturu i Narodne biblioteke je afirmacija zavičajnih pisaca, a u ovom slučaju oživljavanje djela stvaraoca nepravedno zapostavljenog u sredini iz koje je potekao", kazala je bibliotekarka Danijela Đukić

3038 pregleda 0 komentar(a)
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Centar za kulturu Kolašin i Narodna biblioteka „Ljubo Anđelić“ raspisali su drugi konkurs za dodjelu pjesničke nagrade „Milo Bošković”. Konkurs je otvoren do 12. decembra ove godine.

“Prema propozicijama, pravo učešća na konkursu imaju pjesnikinje i pjesnici iz Crne Gore i regiona, starosti do 37 godina i svaki autor može poslati jednu neobjavljenu pjesmu. Pjesma potpisana šifrom i razrešenje šifre (u drugom dokumentu) šalju se u elektronskoj formi na e-mail adresu bibliotekakolasin@gmail.com. Prijavljivanjem za nagradu na konkursu, autori pjesama automatski ustupaju autorsko pravo Centar za kulturu Kolašin da odabrane pjesme objavi u Zborniku pjesama sa drugog konkursa za pjesničku nagradu “Milo Bošković”. Žiri će i ovog puta odabrati najbolje pjesme i dodijeliti tri nagrade u iznosu od 400, 200 i 100 eura”, kazala je bibliotekarka Danijela Đukić.

foto: Poster

Manifestacija Dani Mila Boškovića prvi put je održana lani i podržana je od strane Ministarstva kulture i Opštine Kolašin. Na prvi konkurs za pjesničku nagradu javilo se čak 189 pjesnikinja i pjesnika iz zemlje i regiona.

Organizatori očekuju i ove godine veliki broj prijava.

“Osnovni cilj te i sličnih manifestacija JU Centra za kulturu i Narodne biblioteke je afirmacija zavičajnih pisaca, a u ovom slučaju oživljavanje djela stvaraoca nepravedno zapostavljenog u sredini iz koje je potekao. Tri nagrade biće dodjeljene, ukoliko epidemiološke mjere budu dozvoljavale, krajem decembra na književnoj večeri posvećenoj književniku Milu Boškoviću, a tačan datum biće objavljen blagovremeno”, rekla je Đukić.

Ona podsjeća da se ovih dana svi zaintresovani mogu upoznati sa književnim opusom Boškovića, jer su u prostorijama Narodne biblioteke ”Ljubo Anđelić” izložena njegova djela.

Bonus video: