Dodijeljene nagrade i priznanja CNP-a

Odluke je, na predlog direktora Marka Baćovića, donio Savjet Crnogorskog narodnog pozorišta

6993 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CNP
Foto: CNP

Godišnju nagradu Crnogorskog narodnog pozorišta, za izuzetne umjetničke rezultate u 2021. godini, dobili su glumci: Slavko Kalezić za uloge u predstavama “Đokonda” i “Omladina bez boga”, Branka Otašević za uloge u predstavama “Đokonda” i “Omladina bez boga”, kao i Andrea Mugoša, za uloge u predstavama “The Effect” i “Omladina bez boga”.

Odluke je, na predlog direktora Marka Baćovića, donio Savjet Crnogorskog narodnog pozorišta, a priznanja su uručena danas, navodi se u saopštenju iz CNP-a.

"Iako se Godišnje nagrade tradicionalno dodjeljuju na Dan CNP-a 1. novembra, to ove godine nije bilo moguće zbog epidemiološke situacije koja je uslovila kasnije održavanje sjednice Pozorišnog savjeta", kazali su iz CNP-a i obrazložili da se nagrade i priznanja dodjeljuju zaposlenima i saradnicima CNP-a za najbolje rezultate postignute u 2021. godini., a status doživotnog člana Crnogorskog narodnog pozorišta, koji stiču dramski umjetnici u penziji, dobili su glumci: Olivera Vuković, Momčilo Pićurić, Dragan Račić i Gojko Burzanović.

Stipendiju “Velibor Bucko Radonjić”, koja se dodjeljuje mladim autorima za izuzetne rezultate u oblasti pozorišne scenografije, kostimografije i likovne umjetnosti, dobila je studentkinja audio-vizuelnih umjetnosti Gordana Bulatović.

Za rezultate postignute u produkciji, organizacionom, administrativnom i tehničkom sektoru, godišnje nagrade za 2021. godinu dobili su: izvršne producentkinje Nela Otašević, Jelena Milošević i Janja Ražnatović, savjetnica portparolke Tajana Nedić, službenica za javne nabavke Maša Lalević, organizator prodaje Dejan Đurđević, arhivski tehničar Milodarka Radulović, scenski rasvjetljivač Rade Bešović, scenska maskerka-vlasuljarka Milka Stojanović, garderoberka Irena Ljumović,kao i higijeničarke Rada Marković i Svetlana Damjanović.

Zahvalnice Crnogorskog narodnog pozorišta dodjeljuju se pojedincima ili pravnim licima koji su svojim saradničkim angažmanom doprinijeli afirmaciji CNP-a, a ove godine su ih dobili doktor Nebojša Puco Brnović, direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore, i preduzeće “Dram d.o.o”.

Bonus video: