"Ružno pače" i "Maca papučarica"

Dvije predstave za najmlađu publiku

"Milovan, junak iz adaptirane Andersenove bajke, klovn, glumac - iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva - to je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od strane okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Ko od nas nije doživio sličnu situaciju, koja je postala drama?", opisuje se u najavi predstave

933 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Gradsko pozorište
Foto: Gradsko pozorište

Vikend u Gradskom pozorištu obilježiće izvođenje dvije predstave za najmlađu publiku i to "Ružno pače" za djecu od šest i više godina i "Maca Papučarica" koju mogu gledati oni od tri godine i stariji.

"Lutkarska predstava 'Ružno pače', koju je po tekstu Ivana Bojovića režirao Jaroslav Antoniuk, biće izvedena u subotu, 22. januara u sali Dodest KIC-a 'Budo Tomović' sa početkom u 11 i 13 sati", stoji u saopštenju.

U ovoj predstavi igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević, Monika Čampar, Marija Jovićević, Jovan Radulović i Matija Đaletić.

"Milovan, junak iz adaptirane Andersenove bajke, klovn, glumac - iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva - to je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od strane okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Ko od nas nije doživio sličnu situaciju, koja je postala drama?", opisuje se u najavi predstave.

Lutkarska predstava "Maca Papučarica", koju su po motivima priče Ele Peroci režirali Davor Dragojević i Branka Femić Šćekić, biće izvedena u nedjelju, 23. januara, takođe u sali Dodest KIC-a "Budo Tomović", sa početkom u 11 i 13 časova.

U ovoj predstavi igraju: Tihana Ćulafić, Sejfo Seferović, Dijana Dragojević, Marija Đurić i Pavle Popović.

"Maca Papučarica stalno odnosi dječije papučice i negdje ih skriva. Mame kažu da se papuče moraju nositi, ali kako kad ih nema? Naši junaci idu u šumu u potragu za kućom Mace Papučarice i otkrivaju njenu tajnu", ističe se u najavi.

Karte su dostupne putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta Podgorica, kao i na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović''.

Ulaz na predstave je moguć uz posjedovanje jednog od četiri dokaza Nacionalne digitalne COVID potvrde.