REpertoar CNP-a za februar

Dvoje kao jedno - zaljubi se u pozorište

I ovog februara omogućen je popust od 50 odsto na sve ulaznice u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta

4385 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CNP
Foto: CNP

Tradicionalna akcija Crnogorskog narodnog pozorišta, pod sloganom “Dvoje kao jedno - zaljubi se u pozorište” neće zaobići ni ovaj februar, tokom koje će sve ulaznice imati popust od 50 odsto za sve programe u produkciji CNP-a.

Kako je najavljeno na zvaničnom sajtu, u februaru će CNP obilježiti i jubilarno, 50. izvođenje predstave “Šćeri moja”.

”Drama ‘Šćeri moja’ Maje Todorović nagrađena je kao najbolja na konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta za savremeni domaći dramski tekst, a premijerno je izvedena 17. maja 2016. godine na Velikoj sceni u režiji Ane Vukotić. Scenograf je Aleksandar Vukotić, kostimograf Leo Kulaš, asistentkinja kostimografa Lina Leković, Aleksandar Radunović Popaj je uradio muziku, Sonja Vukićević je koreograf predstave, Balša Poček je saradnik na dramaturgiji, a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević. Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović”, najavljeno je na sajtu.

U okviru februarskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedene i predstave: “Ko se boji Virdžinije Vulf” Edvarda Olbija u režiji Paola Mađelija (1. februara) “Smrt i djevojka” Ariela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića (4. i 5. februar), “Očevi su gradili” Borisa Liješevića (8. i 23. februar), “Đokonda” Viktora Lodata u režiji Dušanke Belade (9. februar), “Bladi Mun” Ane Đorđević (10. i 25. februar) “Omladina bez Boga” Edena fon Horvata u režiji Tare Manić (15. i 16. februar), “Policajci” Slavomira Mrožeka u režiji Aleksadra Jovanovića (17. i 18. februar) i “Soul food” Slavka Kalezića (24. februar).

Predstava “Šćeri moja” igraće se 21. i 22. februara.