Radost i tuga glumačkog života

Predstavu “Audicija - kako sam dobila ulogu?” režirala je Mirjana Karanović, a tekst, inspirisan Čehovljevim pričama, napisala je Tijana Grumić

3594 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pan teatar
Foto: Pan teatar

U Nikšićkom pozorištu će večeras, u 20 časova, biti izvedena predstava “Audicija - kako sam dobila ulogu?”, u produkciji “Pan teatra” iz Beograda. Riječ je o kabaretskoj komediji koju je režirala Mirjana Karanović, a za koju je tekst, inspirisan Čehovljevim pričama, napisala Tijana Grumić.

”To je priča o tri glumice bez posla, koje putuju po Srbiji igrajući svoju komičnu predstavu sa igranjem i pjevanjem. Najmlađa od njih se još uvijek nada da će postati član ansambla velikog pozorišta, dok su dvije starije glumice odustale od velikih snova, iako u sebi imaju snage i energije da se bore za pažnju i simpatije publike”, stoji u najavi predstave u kojoj igraju Elizabeta Đorevska, Olivera Viktorović Đurašković i Bojana Đurašković.

Scena iz predstave
Scena iz predstavefoto: Pan teatar

U komadu se prepliću radnja na sceni i dešavanja iz privatnog života tri žene.

”Predstava otkriva radost i tugu glumačkog života, poigrava se scenskim žanrovima, od komedije, vodvilja, kabarea, do melodrame”, piše u najavi.

Scenografiju potpisuje Ivan Pantović, muziku i tekst songova Branislav Pipović, kostim Zora Miočinović, a koreografiju Damjan Kecojević.

Ulaznice za predstavu koja se prikazuje u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene, mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, po cijeni od pet eura.

Bonus video: