Sa knjigom bez distance

Akademik i pisac iz Srbije, Goran Petrović otvoriće Sajam u nedjelju osmog maja u 19 časova, svečanom besjedom koju je napisao namjenski za ovu priliku

3430 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Pod sloganom "Sa knjigom bez distance" u nedjelju osmog maja biće otvoren 16. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, u garažnom dijelu tržnog centra Delta siti, najavila je na današnjoj konferenciji za medije koordinatorka Belma Zečević.

Otvaranje Sajma biće upriličeno 8. maja u 19 časova, najavila je Jelena Krsmanović kao predstavnica organizatora, izdavačke kuće "Nova knjiga". Ona je dodala i da će akademik i pisac iz Srbije, Goran Petrović na otvaranju govoriti svoju svečanu besjedu pisanu namjenski za otvaranje Sajma. Tom prilikom prisutnima će se obratiti i ministarka kulture Maša Vlaović, a otvaranju će prisustvovati i predsjednik Vlade Dritan Abazović, istakla je Krsmanović.

Ona je dodala i da će, pored ostalih, posebni gost ovogodišnjeg sajma biti Sarajevski sajam knjiga čiji će predstavnici biti prisutni na otvaranju u Podgorici, a otkrila je i koji autori će biti gosti sajma.

Iz Hrvatske u Podgoricu stiže Renato Baretić, iz Srbije: Goran Petrović, Muharem Bazdulj, Vladimir Pištalo, Marija Pavićević i Aleksandar Jerkov, iz Bosne i Hercegovine: Peđa Štuka, Goran Samardžić, Samedin Kadić, Mediha Selimović, Magdalena Blažević, Kašmir Huseinović, Šimo Ešić i Hadžim Hajlimelić, a iz Crne Gore Goran Danilović, Predrag Sekulić, Marijana Šundić, Iva Bajković, Radmila Knežević, Aleksandar Bečanović i Đorđe Gregović.

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja
foto: Promo

Na sajmu će se predstaviti osnovne i srednje škole iz Crne Gore, kao i univerziteti koji će imati štandove na kojima će predstaviti svoja izdanja i aktivnosti, a biće prisutne i predškolske obrazovne ustanove.

Članica žirija za dodijelu nagrada, prof. dr Slavica Perović, vođena dosadašnjim iskustvom, kazala je da vjeruje "da ćemo imati obilje iz kojeg ćemo moći da biramo i iz kojeg ćemo izabrati najbolje, a ja znam da 'Nova knjiga' kao neko ko stoji iza svega toga zna da ponudi i organizuje sve tako da bude impresivno". Predsjednik žirija je Siniša Jelušić, a članica je Marina Knežević.

Sajam će trajati do 14. maja.

Bonus video: