Otvoren konkurs Ratkovićevih večeri poezije

Prošle godine u konkurenciji bilo između 60 i 70 knjiga

2325 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja festivala prošle godine, Foto: Arhiva Vijesti
Sa otvaranja festivala prošle godine, Foto: Arhiva Vijesti

JU “Ratkovićeve večeri poezije” raspisala je konkurse za nagrade “Risto Ratković” i “Ratkovićeve večeri poezije”, koji će biti otvoreni do 15. jula 2022.

”Za nagradu “Risto Ratković” mogu konkurisati autori sa samostalnim zbirkama poezije koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije. Ponovljena izdanja i izbori ne mogu konkurisati za nagradu.

“Predloge mogu slati: izdavačke kuće, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, BiH, Srbije i Hrvatske. Na konkurs zainteresovani treba da dostave PDF objavljene knjige, sa CIP-om i fotografijom naslovne strane, koju predlažu za nagradu na e-mail rvpkonkurs@gmail.com”, kazao je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić.

Musić je istakao da je na konkurs za nagradu “Ratkovićevih večeri poezije” za pjesnike do 27 godina potrebno je dostaviti PDF rukopisa neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa kontakt podacima, imenom i prezimenom autora na e-mail adresu rvpkonkursmladi@gmail.com.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na e-mail adresu rvp@bijelopolje.co.me, uz napomenu da predlagači garantuju za autentičnost dostavljenog djela i za saglasnost autora za učešće na konkursu.

“Očekujemo dobru konkurenciju i veliki broj knjiga iz Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske. Prije svega što se radi o najznačajnijoj pjesničkoj nagradi u regiona, gdje se bita najbolja knjiga u državama za koje je konkurs vezan. Druga stvar, od pojave korona virusa na konkurs se, umjesto šest štampanih primjeraka, dostavlja knjiga u PDF formatu, sto znacajno olakšava dostavljanje djela”, kazao je Musić.

Podsjetio je da je prošle i pretprošle godine bilo između 60 i 70 knjiga u konkurenciji.

“Nadamo se da će i ove godine biti tako i pozivamo autore, izdavačke kuće, organizatore i sve zainteresovane da se jave na konkurs, kako bismo i ove godine imali kvalitetnog dobitnika Nagrade Risto Ratković”, zaključio je Musić.

Dobitnik nagrade Risto Ratković za prošlu godinu je Nedžad Ibrahimović, a ova prestižna književna nagrada se dodjeljuje od 1973. godine.

Bonus video: