Izložbe, muzika i klapa

Izložbe će otvoriti ministarka kulture i medija mr Maša Vlaović

1553 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JU Muzeji i galerije Tivat
Foto: JU Muzeji i galerije Tivat

JU Muzej i galerija Tivat će večeras, u 20 časova obilježiti Međunarodni dan muzeja - Evropsku noć muzeja.

Ove godine manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom Međunarodnog muzejskog savjeta (ICOM) pod sloganom „Moć muzeja“ i tom prilikom biće otvorene izložbe: „Tivatski likovni umjetnici“ na kojoj će se predstaviti 20 umjetnika na tri galerijska nivoa; „Odjek prošlog i sadašnjeg“ izložba skulptura autora Vladimira Kneževića postavljenih u prostoru atrijuma i „Izložba iluminacija najstarijih liturgijskih knjiga katoličke crkve u Crnoj Gori; Misala Sv.Jakova / Kotorskoga Misala/, Lekcionara i Pontifikla sa početka i kraja XII vijeka i Barskog Officia Varia iz sredine XIV vijeka“ koja će biti postavljena u crkvici Sv. Mihovila, rađena u saradnji sa Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Posjetioci će moći da pogledaju i aktuelnu izložbu „Ljetnjikovci na području opštine Tivat - Tragovi vremena“ u sklopu izložbenog prostora etnografske zbirke.

U atrijumu ljetnjikovca Buća biće upriličen prigodan program. U revijalnom djelu će nastupiti klapa "Bellezza", dok će tokom večeri gosti uživati u muzici za koju će biti zadužen muzički sastav Unique (violine i violončelo).

Moderatorka večeri biće glumica Ivana Mrvaljević, a izložbe će otvoriti ministarka kulture i medija mr Maša Vlaović.

Bonus video: