Solistički koncert Kristine Miljenović

Mlada gitaristkinja nastupa sjutra u Kotoru, u crkvi Svetog Duha u 20 časova

2574 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mlada, a višestruko nagrađivana gitaristkinja Kristina Miljenović održaće sjutra svoj drugi solistički koncert u Kotoru, u 20 časova, u crkvi Svetog Duha.

Ona je najavila da će na repetoaru biti čuveni kompozitori kao što su: Bah, Đulijani, Merc, Lobos, Brouver čija će djela izvesti. Miljenović je istakla i da publika tokom koncerta može očekivati i gosta iznenađenja.

Kristina je do sada osvojila veliki broj nagrada sa svjetskih, internacionalnih i domaćih takmičenja. Na 47. muzičkom festivalu mladih Crne Gore koji se održao sredinom maja osvojila je prvu nagradu kada se izdvojila sa 99 bodova. Miljenović će kao zaštitno lice firme karbonskih kufera za sve instrumente "Accord Case" iz Hrvatske, reklamirati firmu, a od njih je u maju dobila na poklon karbonski kufer za gitaru. Pored ostalih, dobitnica je i nagrade "Odličan 5" iz fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Takođe je i nosilac stipendije za najbolje talentovane učenike Crne Gore.

Miljenović je u novembru bila i jedna od kandidata za dodjelu nagrade "21. novembar", priznanje Opštine Kotor, i tako postala prva tinejdžerka koja je kandidovana za to gradsko priznanje, što joj posebno znači, navela je ona.

Bonus video: