Kvalitetne karikature pristigle na 29. konkurs “Risto Pejatović”

Grand Prix je dobio Milanko Kaličanin iz Kraljeva, a dvije Specijalne nagrade Slobodan Srdića i Jugoslav Vlahović, a žiri je odlučio i da prvi put bude dodijeljeno i sedam pohvala

3527 pregleda 0 komentar(a)
Rad za koji je Slobodan Srdić osvojio Specijalnu nagradu, Foto: JU Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović”
Rad za koji je Slobodan Srdić osvojio Specijalnu nagradu, Foto: JU Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović”

Izložba karikatura sa 29. Konkursa za karikaturu “Risto Pejatović”, a koji organizuje Javna ustanova umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović”, biće otvorena 18. juna u 19 časova u galeriji u Pljevljima, kao jedan od programa manifestacije Dani humora i satire “Vuko Bezarević” koja se 36. put organizuje u Pljevljima.

Žiri konkursa za karikaturu “Risto Pejatović”, u sastavu: predsjednik Darko Drljević i članovi Aldemar Ibrahimović i Belis Pojatić, pregledao je 159 radova od 40 autora, među kojima su i tri rada van konkurencije, saopšteno je iz JU umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović”, a juče su objavljena i imena nagrađenih.

Glavnu nagradu, odnosno Grand Prix, prema odluci žirija dobio je Milanko Kaličanin iz Kraljeva, a dvije Specijalne nagrade odlučili su da budu dodijeljene Slobodanu Srdiću iz Smedereva i Jugoslavu Vlahoviću iz Beograda.

Grand Prix osvojio Milanko Kaličanin
Grand Prix osvojio Milanko Kaličaninfoto: Galerija

”Prispjeli radovi su bili visokog kvaliteta i žiri je imao veoma težak zadatak da odredi pobjednika, pa je iz tog razloga prvi put odlučeno da se dodijeli i sedam pohvala (Diploma) Festivala”, ističe se u saopštenju.

Pohvale festivala su pripale: Snežani Čomor iz Beograda, Igoru Ševčenku iz Pljevalja, Hulu Hanušiću iz Brčkog, Tošu Borkoviću iz Beograda, Špiru Raduloviću iz Beograda, Luki Lagatoru sa Cetinja i Mirku Zuliću iz Podgorice.

Karikatura Jugoslava Vlahovića
Karikatura Jugoslava Vlahovićafoto: JU Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović”

Organizatori ističu da će od 18. juna svi radovi biti prikazani na izložbi i pozivaju sve da posjete ovu umjetničku manifestaciju. Nagrade i diplome biće dodijeljene u toku manifestacije Dani humora i satire “Vuko Bezarević”.

Bonus video: