Veliko interesovanje za predstavu „Boing - boing”

Nikšićko pozorište postavilo je jedan od najizvođenijih francuskih komada svih vremena koji je, po tekstu komediografa Marka Kamoletija, režirao Rastislav Ćopić

1717 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nikšićko pozorište
Foto: Nikšićko pozorište

Nakon dva izvođenja pred nikšićkom publikom i velikog interesovanja, Nikšićko pozorište sa komedijom “Boing - boing”, večeras gostuje u Centru za kulturu u Pljevljima gdje će predstava biti izvedena u 20 časova.

Predstavu je po tekstu francuskog komediografa Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić, adaptaciju i dramaturgiju uradila je Isidora Milosavljević, scenografija je djelo Vesne Sušić, a kostimi Ivane Ristić. U predstavi igraju: Stevan Vuković, Jovan Krivokapić, Gordana Mićunović, Maja Stojanović, Žana Gardašević Bulatović i Nikola Vasiljević.

Radi se o jednom od najizvođenijih francuskih komada svih vremena, a prve postavke Kamoletijevog komada, u Londonu i Parizu, igrane su 20 godina. Riječ je o klasičnom francuskom vodvilju koji je imao oko 200 premijera, a rađeni su i scenariji za četiri igrana filma.

”Neko će sa pravom reći da pozorište treba da postavlja velika pitanja, otvara važne teme i komunicira sa sadašnjošću. Cilj je uvijek otkrivanje neke istine. Međutim, nije uvijek potrebno da pitanja koja otvaramo budu filozofska ili od kosmičkog značaja; nekad je sasvim dovoljno podsetiti na neke male istine, zaboravljene, a jednako bitne. Čovjek ide u pozorište jer mu je potrebna ta iluzija, mogućnost boljeg svijeta. Život je već sam po sebi dovoljno težak i komplikovan. Dok čovječanstvo u ovom trenutku možda ide ka svojoj propasti, zaboravljajući koliko je sve prolazno i promjenljivo, poslije svega što smo prošli u posljednje vreme, čovjeka je potrebno podsjetiti da se smijje, da se igra i raduje. Da se vrati sebi. Ako nisam isuviše pretenciozan, nadam se da će ova predstava publiku podsjetiti na to da život, kakav takav, ima smisla”, napisao je reditelj Rastislav Ćopić.

Predstava je dio junskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2022.

Bonus video: