Koncert japanskog pijaniste u Podgorici

Svoj projekat "Izlazeće sunce" posvetio je naporima za rekonstrukciju nakon Velikog zemljotresa u istočnom Japanu, a Udruženje umjetnika prefekture Hjogo nagradilo ga je 2015. priznanjem za unapređenje umjetnosti

1232 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Japanski uga - Prona
Foto: Japanski uga - Prona

Japanski pijanista Tempei Nakamura održaće večeras, u 20 časova, koncert u Muzičkom centru Crne Gore.

Koncert ambasada Japanja organizuje u saradnji sa Japanskim uglom - Prona i Muzičkim centrom Crne Gore.

Nakamura, kompozitor i pijanista, rodom iz Kobea u Japanu, počeo je da uči klavir sa pet godina.

Godine 2006. preselio se u Njujork kako bi započeo međunarodnu karijeru.

Nakon dvije godine kompanija EMI Music Japan objavila mu je debitantski CD.

Nakamura nastavlja da se kreće muzičkim vodama pa je 2010. debitovao je na solo recitalu u Karnegi holu u Njujorku. Tokom te godine nastupa u Evropi: održao je koncerte u Konsertgebauu u Amsterdamu, u Kući japanske kulture u Parizu, u Japansko-njemačkom centru Berlin.

U njegovom muziciranju uživala je i publika u Španiji, Portugalu, Italiji, Austriji, Luksemburgu, Estoniji, Slovačkoj, Ukrajini i Bjelorusiji.

Pored toga, išao je na turneje širom Japana i držao koncerte u "neistraženim regionima" kao što je Kumano-kodo, mjesto koje je registrovano kao lokalitet svjetske kulturne baštine.

Svoj projekat "Izlazeće sunce" posvetio je naporima za rekonstrukciju nakon Velikog zemljotresa u istočnom Japanu, a Udruženje umjetnika prefekture Hjogo nagradilo ga je 2015. priznanjem za unapređenje umjetnosti.

Živi na relaciji Njujork – Tokio.

Bonus video: