U Andrijevici otvorena izložba Gorana Šćekića: Gdje god se okrenete sve je karikatura

"Budite sigurni da će bilo ko na vlasti u Crnoj Gori biti na meti mojih karikatura, jer sam uvijek na strani građana i vas koji pratite moj rad"

5986 pregleda 8 komentar(a)
Šćekić pored svojih karikatura, Foto: Privatna arhiva
Šćekić pored svojih karikatura, Foto: Privatna arhiva

Gdje god se okrenete, šta god radili sve je karikatura, poručio je karikaturista Goran Šćekić.

U okviru obilježavanja Dana opštine u andrijevičkom Domu kulture otvorena je izložba ovog karikaturiste, objavio je portal Dan.

"Vlasti se mijenjaju, ali opet imamo karikaturu. Moram da kažem da je moj posao karikaturiste sličan avionu. Kada napadam i kada se krećem, ja letim. Ako stanem da napadam, ja sam pao. I zato budite sigurni da će bilo ko na vlasti u Crnoj Gori biti na meti mojih karikatura, jer sam uvijek na strani građana i vas koji pratite moj rad", dodao je Šćekić.

Goran Šćekić
foto: Privatna arhiva

Zoran Leković je govoreći ispred organizatora programa Centra za kulturu i sport "Mihalilo Lalić" podsjetio da je Šćekić dugogodišnji karikaturista Dnevnog lista Dan, da je objavio preko deset hiljada karikatura, da je kolumnista, strip crtač, režiser kratkih dokumentarnih filmova i scenarista televizijskih reklama. Naglasio je da je publikovao i četiri knjige karikatira, te da je za svoje radove dobijao brojne nagrade i priznanja, dodajući da je Šćekić do sada imao preko dvadeset samostalnih i desetak kolektivnih izložbi.

Goran Šćekić
foto: Privatna arhiva

Izložbu je otvorio književnik i novinar Darko Jovović, rekavši da priznata djela Gorana Šćekića, protkana humorom i otisnuta na malom parčetu hartije, dugi niz godina dominiraju crnogorskom karikaturalnom pozornicom i na jedan osoben način ilustruju našu životnu i političku zbilju.

Bonus video: