Fešta na Pristanu: Večeras otvaranje 21. ulcinjskog Sajma knjiga

„Tokom trajanja sajma, odnosno 30.jula sa početkom u 21.00h na terasi hotela Albatros, biće organizovano književno veče posvećeno Balši Brkoviću i Fatmiru Točiju, nakon čega će biti priređen koktel za sve prisutne"

4313 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tradicionalni sajam knjiga, dvadeset prvi po redu, biće zvanično otvoren večeras na ulcinjskom Pristanu.

Međunarodnu manifestaciju „Sajam knjiga- Ulcinj 2022“, ove godine svečano će otvoriti ministarka kulture i medija Crne Gore Maša Vlaović, ministar kulture i sporta Kosova Hajrulah Ceka i ministar prosvjete i nauke Sjeverne Makedonije Jeton Shaqiri.

„Biće to sigurno prilika da oni i u Ulcinju razgovaraju o jačanju međusobne saradnje iz oblasti kulture između naših zemalja“, navodi se u saopštenju TO Ulcinj.

Sajam knjiga, koji će trajati pet dana, organizuju Opština Ulcinj, Turistička organizacija Ulcinj, Institut knjige i promocije iz Tirane i Centar za kulturu Ulcinj.

„Tokom trajanja sajma, odnosno 30.jula sa početkom u 21.00h na terasi hotela Albatros, biće organizovano književno veče posvećeno Balši Brkoviću i Fatmiru Točiju, nakon čega će biti priređen koktel za sve prisutne“, piše u saopštenju.

Sajam se u Ulcinju organizuje počev od 2001. godine i na njemu redovno učestvuju izlagači iz Crne Gore, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona.

Sajam knjiga, do sada su otvarali najpoznatija imena književnosti, kao i čelni ljudi država Crne Gore i Albanije i to predsjednik Filip Vujanović, Rexhep Mejdani, Aleksander Mojsiu, Bamir Topi, te više ministara kulture i obrazovanja iz država regiona.

Bonus video: