Festival umjetnosti „Stay Tune“ uz poruku: "Ostani tu(n)"

Program koji traje od podneva do ponoći, podrazumijeva slikanje uživo, predavanja, diskusije, izložbe fotografija, izložbe nakita i maketa aviona, pjesničke večeri, bioskop pod zvijezdama, folklorne nastupe, koncerte i predstave

2048 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Festival umjetnosti „Stay Tune“ biće realizovan od 23. do 25. septembra u Budvi, na više lokacija u Starom gradu.

Skoro cjelodnevni program, od podneva do ponoći, pripremili su organizatori iz nevladine organizacije "Kulturni centar Budva“, a u saradnji sa JU "Narodna biblioteka Budve", uz podršku Opštine Budva i Turističke organizacije Opštine Budva.

"Cilj festival je da se atraktivnim programom obogati kulturna scena, unaprijedi turistička ponuda i jača imidž Budve kao moderne turističke destinacije", navodi se u saopštenju Narodne biblioteke.

Prvi dan festivala
Prvi dan festivalafoto: Promo

Bogat i raznovrstan program festivala podrazumijeva slikanje uživo, predavanja, diskusije, izložbe fotografija, izložbe nakita i maketa aviona, pjesničke večeri, bioskop pod zvijezdama, folklorne nastupe, koncerte i predstave. Program je prilagođen svim uzrastima, a organizatori pozivaju građane, turiste i sve ljubitelje umjetnosti, posebno mlade, da prisustvuju u što većem broju i uživaju u bogatom programu u Starom gradu tokom predstojećeg vikenda.

Drugi i treći dan festivala
Drugi i treći dan festivalafoto: Promo

Idejni tvorac i urednik festivala je umjetnik, muzičar Branko Žerajić, a iz NVO “Kulturni centar Budva” poručuju da žele da stave akcenat na afirmaciju Budve "kao mjesta gdje djeca vide budućnost".

„Naša misija je da kroz organizaciju niza edukativnih događaja u sklopu ovog festivala stavimo akcent na afirmaciju Budve kao mjesta gdje naša djeca treba da vide svoju budućnost. Vizija da razvijamo svijest kod mladih da se rado vraćaju Budvi, te da je privilegija živjeti ovdje i razvijati našu zajednicu dajući joj najbolju verziju sebe, nepresušan je izvor našeg entuzijazma. Ostani tu(n)!", poručuju organizatori.

Bonus video: