Otkazan koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Nikšić Guitar Festival

"Najavljujemo da će se koncert održati odloženo u novom velikom, sastavu iz Hrvatske. O terminu i detaljima tog koncerta javnost će biti blagovremeno obaviještena"

4505 pregleda 1 komentar(a)
Dubrovački simfonijski orkestar, Foto: Printscreen YouTube/Dubrovnik Symphony Orchestra
Dubrovački simfonijski orkestar, Foto: Printscreen YouTube/Dubrovnik Symphony Orchestra

Najavljeni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim je ovogodišnji Nikšić Guitar Festival trebalo da bude otvoren 6. oktobra, otkazan je usljed objektivnih nemogućnosti članova orkestra da prisustvuju, saopštili su organizatori.

"Razlozi su nemogućnost za rad dirigenta i više ključnih muzičara DSO-a. Bez ovih muzičara se Dubrovački simfonijski orkestar ne može prikazati u cjelosti, savjesno i kvalitetno te predstaviti u skladu sa svojim najboljim izvođačkim mogućnostima", navodi se u dopisu koji su rukovodioci orkestra poslali juče.

Organizacioni tim Gitar festa, kako se navodi u saopštenju za javnost, izvinjava se publici zbog nepredviđenih okolnosti, na koje nijesu mogli uticati u kratkom vremenskom roku u kom su dobili informaciju o otkazivanju nastupa, uprkos činjenici, kako su naveli, da su pokušali naći adekvatnu zamjenu tokom jučerašnjeg dana.

"Ipak, najavljujemo da će se koncert održati odloženo u novom velikom, sastavu iz Hrvatske. O terminu i detaljima tog koncerta javnost će biti blagovremeno obaviještena", poručili su organizatori Gitar festa.

Program 17. izdanja festivala počeće u petak, 7. oktobra, kada će u Nikšićkom pozorištu nastupiti Damir Imamović trio.

"Damir Imamović je jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih umjetnika, predstavnik sevdaha čiju je interpretaciju kritika okarakterisala kao revolucionarnu za ovaj žanr i dobitnik nagrade za najboljeg umjetnika Evrope 2021. godine. On će nastupiti sa Ivanom Đurić (violina), Benjaminom Drijenčićem (truba)", stoji u najavi.

Druge većeri festivala nastupiće jedan od crnogorskih svjetski najprepoznatljivijih gitarista, Goran Krivokapić, baziran u Njemačkoj, dok je posljednje festivalsko veče rezervisano za mlade crnogorske gitariste. Oba koncerta biće održana “Zahumlju", sa početkom u 20h.

NVO "Anagastum Guitar Society" 17. izdanje međunarodnog festivala organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić i Ministarstva kulture i medija Crne Gore i uz podršku Nikšićkog pozorišta i Muzičke akademije Cetinje. Generalni medijski pokrovitelj je Radio Televizija Crne Gore.

Bonus video: