Vlaović: Djela Mija Mijuškovića ostaće trajno u umjetničkoj riznici Crne Gore

"Svojom osobenom poetičnošću, kojom je kao rijetko ko umio posebnosti našeg prostora uvezati u univerzalna značenja, Mijo Mijušković je pripadao najužoj grupi onih naših umjetnika koji su predstavljali svojevrsne ambasadore kulture"

2122 pregleda 1 komentar(a)
Vlaović, Foto: PR Centar
Vlaović, Foto: PR Centar

Djela Mija Mijuškovića ostaće trajno u umjetničkoj riznici Crne Gore, ne samo kao dokazi jednog nesvakidašnjeg talenta, već i kao primjer umjetničke dosljednosti i pregnuća.

To je u telegramu saučešća povodom smrti Mijuškovića rekla ministarka kulture i medija Maša Vlaović, saopšteno je iz ovog vladinog resora.

"U ime Ministarstva kulture i medija Crne Gore i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima vajara Mija Mijuškovića. Svojom osobenom poetičnošću, kojom je kao rijetko ko umio posebnosti našeg prostora uvezati u univerzalna značenja, Mijo Mijušković je pripadao najužoj grupi onih naših umjetnika koji su predstavljali svojevrsne ambasadore kulture", navela je Vlaović.

Jedan od najvećih crnogorskih likovnih stvaralaca i najznačajnijih vajara Mijo Mijušković, preminuo je jutros u 92. godini.

Povezani članci

15. Oktobar 2022.

Preminuo Mijo Mijušković, istaknuti crnogorski vajar

Bonus video: