MKM: Puna podršku Opštini Budva u procesu pripreme za kandidaturu za Evropsku prijestonicu kulture

"Čestitamo Opštini Budva na prihvaćenoj kandidaturi za Evropsku prijestonicu kulture 2028. godine. Korak smo bliže jedinstvenoj prilici da kroz novo iskustvo dobijemo različite benefite, prije svega za našu kulturu, ali i turizam"

1968 pregleda 0 komentar(a)
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Ministarstvo kulture i medija (MKM) saopštilo je da će dati punu podršku Opštini Budva u procesu pripreme za kandidaturu za Evropsku prijestonicu kulture.

Odgovarajući na pismo predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića Briselu, Evropska komisija je potvrdila da je prihvatila prijavu kandidature Opštine Budva za Evropsku prijestonicu kulture 2028 godine.

"Odlične vijesti iz Evropske komisije. Čestitamo Opštini Budva na prihvaćenoj kandidaturi za Evropsku prijestonicu kulture 2028. godine. Korak smo bliže jedinstvenoj prilici da kroz novo iskustvo dobijemo različite benefite, prije svega za našu kulturu, ali i turizam. Ministarstvo kulture i medija će vam dati punu podršku u ovom procesu, kako bi vaša aplikacija u ovom značajnom nadmetanju bila vrijednija", ističe se u saopštenju MKM.

Bonus video: