Mišo Obradović o kinoklubaštvu

Projekcija amaterskih video dnevnika i filmova crnogorskog glumca, kao i razgovor o kino amaterizmu, biće upriličeni večeras u Podgorici, u sali Dodest u 20 časova

1887 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kino klub Podgorica ugostiće večeras poznatog crnogorskog glumca Milivoja Miša Obradovića koji će, u sali Dodest Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u 20 časova, govoriti o kino amaterizmu i predstaviti svoj amaterski video dnevnik i amaterske filmove.

”Miša sigurno znate iz brojnih profesionalnih predstava, serija i filmova, ali vjerovatno niste znali da je Mišo pasionirani zaljubljenik u filmski amaterizam i kino klubove. U Dodestu, od 20 časova, gledamo Mišov amaterski video dnevnik i amaterske filmove, a nakon projekcije ćemo saznati kako se Mišo ‘zarazio kinoklubaštvom’, zašto smatra da je u amaterizmu smisao, te koje su to prednosti snimanja bez velikih produkcija i budžeta”, navodi se u najavi događaja.

Događaj se organizuje u sklopu projekta “Omladinski kino aktivizam - Kino klub Podgorica” koji je dobio podršku u okviru programa “Odgovorno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu” Fonda za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Udruženjem roditelja djece sa teškoćama u razvoju “Zračak nade” i nevladinom organizacijom “Aktivna zona”. Projekat finansira Evropska unija, a realizaciju su pomogli KIC “Budo Tomović”, kafe-kulturni centar “201 engaging space” i Udruženje ljubitelja Gorice i prirode.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Bonus video: