Veče poezije "San o snu"

Događaj, koji će biti upriličen večeras u Centru za kulturu Berane u 19 časova, ne pripada klasičnim večerima poezije jer kao cjelina posjeduje izraženu i osobenu dramaturgiju, poručuju organizatori

1415 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Veče poezije „San o snu“, u izvođenju crnogorskih glumaca Anđelije Rondović i Đorđija Tatića biće održano večeras u Beranama, u 19 časova u sali Centra za kulturu.

Brižljivo odabrana poezija u interpretaciji Rondović i Tatića, uvezana je u jednu žanrovsku i tematsku cjelinu i nit koja za osnovnu temu ima ljubav, ističe se u najavi.

"Osnova izvođenja je jak emotivni naboj koji je prisutan kod oba glumca... Događaj ne pripada klasičnim večerima poezije jer kao cjelina posjeduje izraženu i osobenu dramaturgiju", obrazloženo je u saopštenju.

Veče poezije, San o snu
foto: Promo

Na repertoaru Đorđija Tatića naći će se stihovi Milutina Bojića, Miloša Crnjanskog, Vladislava Petkovića Disa, Miroslava Antića, Stevana Raičkovića i drugih, dok će Anđelija Rondović govoriti stihove Puškina, Edgar Alan Poa, Vita Nikolića, Moma Kapora, Radovana Zogovića i drugih pjesnika.

Cijena ulaznice iznosi dva eura.

Bonus video: