Benksi u razrušenoj Borodjanki ostavio svoj trag

Glasine da je Benksi bio u Ukrajini pojavile su se pošto su na zidovima oštećenih zgrada u Borodjanki osvanuli murali koji podsjećaju na njegova prepoznatljiva djela

3390 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izgleda da je tajanstveni ulični umjetnik Benksi potvrdio da stoji iza crteža koji se nedavno pojavio na uništenoj zgradi u Ukrajini.

Benski je u petak uveče na svom instagram profilu objavio fotografije crteža na uništenoj kući i napisao „Borodjanka, Ukrajina“. Kijevsko predgrađe Borodjanka teško je stradalo u bombardovanju tokom rata u Ukrajini.

Rad prikazuje djevojku koja naizgled pravi stoj na rukama na oštećenom sivom zidu zgrade stradale u ratu.

Glasine da je Benksi bio u Ukrajini pojavile su se pošto su na zidovima oštećenih zgrada u Borodjanki osvanuli murali koji podsjećaju na njegova prepoznatljiva djela. Osim djevojke koja pravi stoj na rukama, na jednom zidu nacrtan je mural koji predstavlja dječaka koji obara odraslog muškarca (Vladimira Putina) u džudo meču. Treći mural prikazuje dvoje djece koji dio tenka koriste kao klackalicu.

Benksijevo objavljivanje djela na Instagramu obično se doživljava kao njegova potvrda da je djelo njegovo, piše N1.

Poznati ulični umjetnik u prošlosti je putovao u krizna područja, uključujući Zapadnu obalu, gdje je na zidovima ostavljao svoja djela.

Benksijevi identitet i dalje je nepoznat.

Bonus video: