Izložbe za Dan oslobođenja Bara

Postavka “Svetac i kralj” crnogorskog umjetnika Dimitrija Popovića biće otvorena u Zavičajnom muzeju, Dvorcu kralja Nikole u Baru u 19 časova

2454 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja opštine Bar, 24. novembra, Kulturni centar Bar pripremio je bogat kulturno-umjetnički program, pa će tako u Domu revolucije, pored uobičajenog polaganja vijenca borcima palim za slobodu, biti otvorena i inovirana stalna postavka NOB-a i revolucije.

Pored toga, na programu je i izložba “Svetac i kralj” crnogorskog umjetnika Dimitrija Popovića, koja će biti otvorena danas u Zavičajnom muzeju, Dvorcu kralja Nikole u Baru u 19 časova.

Izložbu čine dvije grafičke mape sa po deset radova, posvećene značajnim ličnostima crnogorske istorije, Svetom Petru Cetinjskom i kralju Nikoli.

Postavku će svečano otvoriti predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, a u sklopu pratećeg muzičkog programa nastupiće mlada pijanistkinja Lana Milanović, učenica devetog razreda barske Muzičke škole, a tekst u propratnom katalogu potpisuje istoričarka umjetnosti Anastazija Miranović.

Izložba je otvorena do kraja godine.

Bonus video: