Kamerata Balkanika nastupa u Muzičkom centru

Ovim koncertom Kamerata Balkanika i ArtLink u saradnji sa Ambasadom Brazila proslavljaju 200 godina nezavisnosti Brazila, sa djelima dva najpoznatija brazilska kompozitora Vile Lobosa i Karlosa Gomesa

589 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Koncert ansambla Kamerata Balkanika biće održan večeras u 20 časova u Kamernoj sali Muzičkog centra Crne Gore

Ovim koncertom Kamerata Balkanika i ArtLink u saradnji sa Ambasadom Brazila proslavljaju 200 godina nezavisnosti Brazila, sa djelima dva najpoznatija brazilska kompozitora Vile Lobosa i Karlosa Gomesa.

Kamerata Balkanika etablira mlade muzičke zvijezde iz regiona kao prepoznate umjetnike, gradeći njihov profesionalizam prepoznat u regionu i na globalnoj muzičkoj sceni. Umjetnici koji su do sada nastupali sa Kameratom Balkanikom su čelisti Ištvan Vardai i Jan Fogler, violinisti Ana Tifu, Fedor Rudin, Robert Lakatoš, fagotista Đorđo Mandolezi, dirigent Banjamin Hamehouts, Konstantin Grigore, Roman Kariolou, pijanisti Alberto Fero. Osnivač i umjetnički direktor ansambla je Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja iz Beograda, osnivač i umjetnički direktor ArtLinka i ArtLink Festivala, član Borda Evropske asocijacije festivala.

Bonus video: