Rade Šerbedžija u Podgorici predstavio roman "Poslije kiše"

"Svaki čovjek govori o životu iz svog iskustva, svojim instiktom namirisao sam da je dolazak u knjižaru najbolji dio našeg života, da se tamo možemo sakriti od kiše, utopliti se, taj naš položaj učenika, pionira koji sluša mudre riječi jedna je od najvažnijih stvari", kazao je Šerbedžija

5317 pregleda 3 komentar(a)
Šerbedžija, Foto: Jelena Kontić
Šerbedžija, Foto: Jelena Kontić

Glumac, muzičar i književnik Rade Šerbedžija predstavio je svoj posljednji roman u izdanju Nove knjige, "Poslije kiše".

Djelo je predstavljeno u okviru Regionalnog festivala knjiga i pisaca BOOKA u Podgorici, navodi se u saopštenju Nove knjige.

Šerbedžija je o posljednjem naslovu autobiografskog tipa, razgovarao sa pjesnikom Radomirom Uljarevićem dok je ulogu moderatora vršila urednica festivala, Jelena Krsmanović.

Šerbedžija je naglasio da, "svaki čovjek govori o životu iz svog iskustva, svojim instiktom namirisao sam da je dolazak u knjižaru najbolji dio našeg života, da se tamo možemo sakriti od kiše, utopliti se, taj naš položaj učenika, pionira koji sluša mudre riječi jedna je od najvažnijih stvari".

On je kazao da su knjižare opasna mjesta, da prkose bilo kojoj vlasti, mišljenjima, kao i bilo kojim lošim energijama i događajima, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su pomenuli i fudbal, pri čemu je Šerbedžija kazao da je to bila njegova prva strast, nakon čega se zaljubio u glumu pa knjige, pri čemu je naglasio da se "tokom njegovog života sve preokrenulo".

Šerbedžija je najavio i da sprema knjigu i za englesko govorno područje.

Roman "Poslije kiše", Uljarević je opisao kao edukativnu knjigu o pozorištu, o teoriji književnosti kao i važnim umjetničkim temama, i istakao da "može biti naročito korisna onima koji se bave nekim od tih disciplina kao vrsan priručnik u radu".

Šerbedžija je nakon događaja potpisivao knjige svojim čitaocima, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: