Crna Gora na Evropskom filmskom marketu

Filmski centar će na svom štandu u hotelu “Marriott”, kao i na virtuelnom štandu, predstaviti aktuelnu crnogorsku kinematografiju

2816 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Filmski centar Crne Gore (FCCG) i ove godine će se predstaviti na Evropskom filmskom marketu (EFM) koji se realizuje u okviru Berlinskog filmskog festivala. Popularno Berlinale jedan je od najvažnijih filmskih festivala u Evropi i svijetu filma uopšte, a ove godine se održava od 16. do 26. februara.

FCCG će na svom štandu u hotelu “Marriott”, kao i na virtuelnom EFM štandu, predstaviti aktuelnu crnogorsku kinematografiju brojnim evropskim filmskim profesionalcima, izlagačima i akreditovanim posjetiocima platforme marketa.

”Na EFM-u Filmski centar nudi informacije o aktuelnim crnogorskim produkcijama i koprodukcijama, festivalima, filmskim lokacijama, pogodnostima u vezi sa snimanjem u Crnoj Gori, kontaktima. EFM je i ove godine omogućio učešće na brojnim seminarima, vebinarima, prezentacijama, predavanjima, sastancima sa trenutnim i potencijalnim partnerima, a sve u cilju umrežavanja i uspostavljanja novih saradnji”, navodi se u saopštenju Filmskog centra.

Evropski filmski market
foto: Promo

Oni dodaju da će na crnogorskom virtuelnom štandu biti predstavljena dva kataloga: “Montenegrin Cinema 2023”, koji je koncipiran kao pregled aktuelne produkcije, kao i “Film Destination Montenegro” koji obuhvata širok prikaz raznovrsnih filmskih lokacija, pogodnosti za snimanje u Crnoj Gori, kontakte filmskih profesionalaca, kompanija, uz sve neophodne servisne informacije.

”Posebna pažnja je posvećena promociji programa ‘Film in Montenegro’”, zaključuju iz Filmskog centra i ističu da su predstavnici dostupni za sastanke tokom svih dana marketa.

Bonus video: