„Naše veče” Ivana Bosiljčića uz muziku i stihove

Poznati glumac 8. marta nastupa u Nikšićkom pozorištu, a dan kasnije u podgoričkom KIC-u "Budo Tomović"

2464 pregleda 0 komentar(a)
Sa, Foto: Arhiva Ivan Bosiljčić
Sa, Foto: Arhiva Ivan Bosiljčić

Muzika, poezija, Dan žena, "Naše veče" i Ivan Bosiljčić. Tako bi u najkraćem glasila najava umjetničke večeri poznatog glumca Ivana Bosiljčića pod nazivom "Naše veče", koji će 8. marta nastupiti u Nikšićkom pozorištu, a dan kasnije i u Podgorici, u Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović".

"Publika će imati priliku da uživa uz stihove poznatih pjesnika i čuvene melodije koje u Ivanovoj interpretaciji donose uzbuđenje i emotivnost jedinstvenu na ovim prostorima i u ovim vremenima. Ova muzička predstava je iskrena glumačka ispovijest koju publika pozdravlja dugim stojećim aplauzima", stoji u najavi muzičko-poetske večeri.

Druženje sa Bosiljčićem i sa stihovima Jesenjina, Simonova, Bodlera, Šantića, Rakića, Radičevića, Dedića, Antića, Rajića..., počinje u 20 časova, a program podrazumijeva kombinaciju različitih umjetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od 60-tih godina do danas. Pored poezije, biće tu i filmske muzike, ruskih romansi, savremene pop muzike. U najavi stoji da "Naše veče" nosi uzbuđenje dramske predstave i muzički kvalitet koncerta, a forma je posebna i rijetko viđena na ovim prostorima.

"Publika je burnim emotivnim reakcijama dočekivala Bosiljčićeve nastupe kako u velikim koncertnim dvoranama, tako i na teatarskim scenama Beograda, Novog Sada, Skoplja, Podgorice, kao i u gotovo svim gradovima regiona. Muzičke večeri pozdravljala je publika i na turnejama u Austriji, Švajcarskoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i na Islandu", poručuju organizatori.

Bosiljčić duže od decenije, pored bogate televizijske, filmske i pozorišne karijere, predstavlja autorske projekte ljubiteljima poezije i muzike. Dobitnih je brojnih nagrada, pored ostalih i Sterijine nagrade, a poznat je po desetinama uspješnih televizijskih uloga.

Bonus video: