Predstava "Kako je princeza Edina postala fina" u Podgorici

Drama za sve uzraste djece, po tekstu Tode Nikoletića i u režiji Alije Redžematovića biće izvedena sjutra u KIC-u "Budo Tomović"

1572 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Predstava ”Kako je princeza Edina postala fina” dramskog studija JU Centra za kulturu “Husein Bašić” iz Plava biće izvedena sjutra u Podgorici, u velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, u 19 časova.

Dramu za sve uzraste djece, po tekstu Tode Nikoletića režirao je profesor književnosti i dugogodišnji radnik u sferi kulture Alija Redžematović.

"Riječ je o jednoj šaljivoj priči koja se odvija u barokno doba, tj. doba princeza, vitezova i zmajeva", navodi se u najavi komada.

Kako je princeza Edina postala fina
foto: Privatna arhiva

Predstavu izvode učenici Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” iz Plava: Daris Bašić, Elmin Krcić, Aida Redžematović, Nafija Markišić, Faris Markišić i Seid Redžepagić, Fikret Krcić, Junuz Canović, Samra Srdanović, Elma Cecunjanin, Nađa Knežević i Tijana Bošković.

Izbor muzike i plakat potpisuje Senada Vatić, scenografiju Hilmo Feratović, izbor kostima Nusreta Kojić, a za tehniku je bio zadužen Denis Palavrtić.

Bonus video: