Pokretna biblioteka BiblioBus od 21. marta na ulicama Podgorice

Iz Glavnog grada su kazali da je Bibliobus namijenjen svima i da će imati poseban fond knjižne građe, a da će u mobilnoj biblioteci važiti ista pravila posuđivanja kao u matičnoj zgradi i područnim odjeljenjima

4199 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Glavni grad Podgorica
Ilustracija, Foto: Glavni grad Podgorica

Prva vožnja pokretne biblioteke - BiblioBus ulicama Podgorice, održaće se na Svjetski dan poezije, 21. marta 2023. godine u 12 časova, saopšteno je iz Glavnog grada

"Krenuće sa Trga Nezavisnosti nakon čega će se zaustaviti na Trgu vojvode Bećir Bega Osmanagića u vremenskom intervalu od 12.30 do 13 časova", dodaje se u saopštenju.

Pojasnili su da će pokretna biblioteka BiblioBus omogućiti korisnicima pristup znanju, informacijama i zabavi upotrebom knjiga i drugih medija, u sklopu projekta "Podgorica čita" koji realizuje Narodna biblioteka "Radosav Ljumović".

"Riječ je o pokretnoj biblioteci koja će se zaustavljati u svim kvartovima u našem gradu i na taj način knjigu približiti svima, pogotovo onima koji žive u djelovima grada u kojima nema uslova za druge oblike djelovanja Biblioteke", kazali su iz Glavnog grada.

Dodali su da je Bibliobus namijenjen svima i imaće poseban fond knjižne građe, u mobilnoj biblioteci važiće ista pravila posuđivanja kao u matičnoj zgradi i područnim odjeljenjima.

"Stajališta BiblioBusa biće objavljena na sajtu JU NB “Radosav Ljumović” i sajtu Glavnog grada Podgorica", zaključili su u saopštenju.

Bonus video: