Galerija „Most” slavi 29 godina

Izložba akademskog slikara iz Novog Pazara Davuda Turkovića, biće otvorena večeras u 18 časova u Podgorici

2366 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija: Detalj iz galerije, Foto: Jelena Kontić
Ilustracija: Detalj iz galerije, Foto: Jelena Kontić

Najstarija privatna galerija u Crnoj Gori galerija “Most” u Podgorici proslavlja 29 godina postojanja. U čast tog jubileja večeras u 18 časova će u galeriji biti otvorena izložba djela akademskog slikara Davuda Turkovića. Postavku će otvoriti akademski slikar, profesor Aldemar Ibrahimović.

Ovaj događaj biće i povod da se evociraju, ne samo tri decenije postojanja galerije koja, kako joj i ime kaže, spaja i povezuje umjetnost, stvaraoce, ali i ljubitelje i poštovaoce umjetnosti, već i da okupljeni podijele i čuju sjećanja na brojna druženja, interesantne priče i događaje koji su se godinama dešavali u prostoru ispod Malog brda, na čelu sa predvodnikom Brankom Kovačevićem kao osnivačem i vlasnikom galerije.

Povezani članci

18. Jul 2021.

Galerista koji dijeli sudbinu umjetnika

Davud Turković pridružiće se plejadi maestralnih umjetnika koji su se predstavili u galeriji “Most”. Rođen je 1995. u Novom Pazaru, gdje je završio osnovne akademske studije slikarstva na državnom univerzitetu. Master studije završio je u Kragujevcu, na Filološko-umetničkom fakultetu, na odsjeku za primijenjeno slikarstvo. Apslovent je na doktorskim umjetničkim studijama na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu, gdje kroz likovni izraz izučava fenomene sjećanja.

Turković se publici do sada samostalno predstavio sedam puta, a imao je više od tridesetak kolektivnih izložbi.

Bonus video: