Vlaović: Zajedničkim snagama stvoriti dobre socio-ekonomske uslove za sve zaposlene u kulturi

Ona je danas, kako se navodi, u kabinetu MKM primila predstavnike umjetničke grupe poslova koji su proteklih dana izražavali nezadovoljstvo povodom aktuelnog Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture

2339 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo kulture i medija

"Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama stvoriti dobre socio-ekonomske uslove za sve zaposlene u kulturi, imajući u vidu trenutne makroekonomske tokove", saopštila je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Ona je kazala da kultura u Crnoj Gori ne smije biti na marginama.

"Ministarstvo kulture i medija (MKM) daje punu podršku predstavnicima umjetničke grupe poslova kako bi se dijalogom došlo do rješenja za njihovo uvećanje koeficijenata", kazala je Vlaović.

Ona je danas, kako se navodi, u kabinetu MKM primila predstavnike umjetničke grupe poslova koji su proteklih dana izražavali nezadovoljstvo povodom aktuelnog Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, razmatrajući potencijalna dugoročna rješenja u zakonodavnim okvirima, na sastanku je usaglašeno da je neophodno djelovati u maniru zajedništva i pozitivnog dijaloga.

"Ispred predstavnika umjetničke grupe poslova sastanku su prisustvovali Vukan Pejović, predsjednik Udruženja glumaca Crne Gore, Vuk Vukčević, predsjednik Sindikalne organizacije JU Muzički centar Crne Gore i Vladimir Drobnjak, član Crnogorskog simfonijskog orkestra", piše u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: