Zoran Rakočević režira u Mostaru

Crnogorski pozorišni režiser u Narodnom pozorištu Mostar priprema predstavu “Psi(hopate)” čija je premijera najavljena za sredinu maja

7976 pregleda 222 reakcija 0 komentar(a)
Sa prve probe, Foto: Narodno pozorište Mostar
Sa prve probe, Foto: Narodno pozorište Mostar

Crnogorski pozorišni režiser mlađe generacije, Zoran Rakočević, angažovan je u Narodnom pozorištu u Mostaru gdje će režirati novu predstavu, pod nazivom “Psi(hopate)”, a prema motivima teksta Eve Kamčevske “Ostani uspravan i hodaj graciozno”.

Rakočević je istakao da je predstava svojevrsna farsa o čovjeku koji želi da se otrijezni od diktata potrošačke ideologije i sveukupnog šunda...

”’Psi(hopate)’ je, kao i naša današnjica, konglomerat gorke ironije i uzbudljive konfekcije savremenog ljudskog življenja. Moglo bi se reći da je to farsa o čovjeku koji želi da se otrijezni od diktata potrošačke ideologije i sveukupnog šunda koji nam se uvukao u logiku poimanja stvarnosti. On se, čineći dobra djela, kroz jedan dan suočava sa psima i psihopatama. Ili sam postaje psihopata, pitanje je. Ili pak pas. Glavni junak Goce, kojeg igra prvak drame NPM Saša Oručević, prolazi kroz apsurdostičku metamorfozu u kojoj sistem, odnosno sistem mišljenja, vidi državni puč”, istakao je režiser predstave.

Dramaturgiju komada potpisuje Emina Kovačević, scenografiju i kostimografiju Armin Ćosić, a muzički aranžman Atila Aksoj. U predstavi igraju: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Emir Spahić, Emir Sejfić, Ali Kamer Aksoj i Lejla Pajić.

Premijera komada očekuje se sredinom maja.

Bonus video: