O i oko Tare, rijeke i romana

Promocija knjige “Tara u mom stanu” Miroja Vukovića, biće održana danas u Podgorici

1140 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Knjiga priča “Tara u mom stanu” Miroja Vukovića biće predstavljena danas u Podgorici, u Multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, u 19 časova.

O knjizi će, tom prilikom, govoriti: Siniša Jelušić, Jovanka Vukanović, Bogić Rakočević, Radojica Bošković i autor, a fragmente iz knjige čitaće Milutin Grgur.

Povezani članci

17. Oktobar 2022.

Tara je simbol čovjekove duše i njene ljudskosti

Knjiga “Tara u mom stanu” obuhvata 29 tekstova podijeljenih u dva poglavlja, a donosi priče o stvarnom i duhovnom zavičaju autora.

”Sažeto rečeno, i najtačnije određeno, ova knjiga Miroja Vukovića govori o trima za Taru vezanim temama: o i oko Tare rijeke, o i oko Tare romana, i o i oko Tare ilustrovane monografije. U predmetu knjige je stalno Tara kao osnovna tema, a ovo “oko” zapravo podrazumijeva ono što je u vezi sa Tarom, ono što Tara determiniše, ali i što Taru determiniše…”, zapisao je u recenziji dr Miloš Kovačević.

Vuković je rođen 1946. godine u Pivi. Učiteljsku školu završio je u Foči, a Filozofski fakultet u Sarajevu. Radio je kao prosvjetni radnik i bio glavni i odgovorni urednik “Prosvjetnog rada”. Objavio je veći broj knjiga, kako zbirke pjesama i pripovijedaka, tako i romane, književnu kritiku, autobiografsku prozu i monografska izdanja o Tari.

Bonus video: