"Rim" Natalije Vujošević u Beogradu

Kolektivna izložba "Radna žena", na kojoj učestvuje i crnogorska umjetnica, biće otvorena večeras u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

1435 pregleda 36 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorska umjetnica Natalija Vujošević predstaviće se na kolektivnoj izložbi "Radna žena" koja će biti otvorena večeras u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu u 19 časova.

Vujošević ovom prilikom izlaže rad "Rim", višeslojnu umjetničku instalaciju koja je do sad predstavljena u galeriji Tobačna u Ljubljani 2019. godine i u muzeju Maxxi u Rimu, na izložbi "Veće od mene / Herojski glasovi iz bivše Jugoslavije" 2021. Najavljen je i razgovor sa Natalijom Vujošević koji će u subotu u 12 časova biti upriličen kao dio programa.

Detalj instalacije 'Rim'
Detalj instalacije "Rim"foto: Privatna arhiva

Izložba "Radna žena" je i svojevrsna umjetnička konferencija koja podrazumijeva radna okupljanja od 20. aprila do prvog jula, najavljuju organizatori i dodaju da je zamišljena kao mjesto za susrete različitih generacija autorki, uz diskusije o nasljeđu emancipatorskih praksi ženskih i feminističkih pokreta u regionu bivše Jugoslavije.

Pored Natalije Vujošević, na izložbi učestvuju i Nika Autor, Crvena, Sandra Divljan, Doplgenger, Vida Jocić, Jelena Jureša, Goranka Matić, Jelena Micić, Bojana Knežević, Bojana Marjan, Ana Miljanić, Milica Rakić, Ivana Smiljanić, Alma Suljević, Renata Poljak, Darinka Pop-Mitić, Žarana Papić, Vesna Pavlović, Nada Prlja, Lala Raščić, Jasmina Tešanović, Jelena Trpković, Vesna Vesić, kao i Vladimir Bjeličić - Olga Dimitrijević - Katarina Jovanović - Gordana Mitrović - Ilija Milošević, zatim Tamara Antonijević - Ana Miljanić - Tanja Šljivar, Borka Pavićević, Maja Pelević - Olga Dimitrijević i autorke u okviru filmskog programa izložbe, pozvane gošće u art-talk i predavačkom programu, učesnice književnog programa, kao i gostujućih pratećih programa i programa saradnje sa zajednicom.

Bonus video: