Koncert klasične muzike u Budvi

U Modernoj galeriji „Jovo Ivanović" nastupiće Aleksandar Jakovljev (klavir) i Aleksandar Vasiljev (klarinet) sjutra u 20 časova

1121 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JU Muzeji i galerije Budva
Foto: JU Muzeji i galerije Budva

Koncert klasične muzike u okviru kojeg će nastupiti Aleksandar Jakovljev (klavir) i Aleksandar Vasiljev (klarinet) biće održan sjutra u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović" u Budvi.

Na programu koncerta Sonata za klarinet i klavir br. 1, op 120 u f-molu J. Bramsa, Koncertna fantazija za klarinet i klavir na teme iz Verdijeve opere „Rigoletoˮ, Sonata za klarinet i klavir F. Pulenca i Brazilijera iz svite „Skaramušˮ D. Mijoa.

Aleksandar Vasiljev je vodeći ruski klarinetista nove generacije. Diplomirao na CNSMD de Lion (prof. Nicolas Baldeirou); državni konzervatorijum u Sankt Peterburgu (prof. Andrej Kazakov). Od 2012. do 2022. bio je solista Sanktpeterburške filharmonije pod dirigentskom palicom Jurija Temirkanova. Od 2017. do 2022. profesor kamerne muzike na Sanktpeterburškom državnom konzervatorijumu.

Aleksandar Jakovljev je diplomirao na Rostovskom državnom konzervatorijumu Rahmanjinov gdje je takođe završio postdiplomske studije kod Sergeja Osipenka i studirao kompoziciju kod Leonida Kliničeva. Kasnije je studirao na salcburškom Mocarteumu kod Alekseja Ljubimova i u Berlinu na Umjetničkom univerzitetu kod prof. Paskala Devojonoma.

Bonus video: