Predstava o pozorišnoj predstavi i o današnjim životima

Komad „Kokoška” po tekstu Nikolaja Koljade, a u režiji Moamera Kasumovića, biće premijerno izveden danas u Bijelom Polju

1139 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Centar za kulturu Bijelo Polje
Foto: Centar za kulturu Bijelo Polje

Premijera pozorišne predstave “Kokoška”, koju je prema tekstu Nikolaja Koljade, u produkciji Bjelopoljskog pozorišta, režirao Moamer Kasumović, biće izvedena danas u velikoj sali JU Centar za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”, u 20 časova.

U predstavi igraju: Slađana Merdović, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Predrag Vukojević, Vlado Tomović i Jusuf Bajramspahić.

Reditelj predstave Momamer Kasumović, na konferenciji za medije uoči premijere, kazao je da su glumci odavno preskočili amaterski prefiks i prerasli u prave profesionalce, o čemu svjedoči i njihovo poimanje pozorišnog jezika, scenskog jezika.

foto: Centar za kulturu Bijelo Polje

Predstava govori baš o pozorišnoj predstavi, pozorišnim ljudima, njihovim životima, unutarnjim odnosima, što je polazište njihove priče, a sa druge stane su međuljudski odnosi, ali i priča o životima koje danas živimo, najavio je Kasumović. On je istakao i da će se u tekstu, ali i radnji predstave, mnogi prepoznati.

Pored toga što je “Kokoška” predstava o predstavi, ona predstavlja kritiku društva, primijetila je glumica Slađana Bubanja Merdović, koja u predstavi tumači lik prvakinje jednog pozorišta.

Jusuf Bajramspahić u predstavi igra reditelja, a riječi hvale on, kao i čitav tim djela, ima upravo za reditelja njihove predstave za koju kaže da je “pomalo žalosna, pomalo komična”.

foto: Centar za kulturu Bijelo Polje

Glumac Predrag Vukojević najavio je da će se pred publikom naći još jedna kvalitetna produkcija. Novoizabrani direktor Centra za kulturu Jasmin Ćorović, kazao je da predstava “Kokoška” predstavlja zaokruženu bjelopoljsku priču i istakao je da su i glumci i režiser Bjelopoljci.

”Ovo je odlična uvertira za ono što slijedi u organizaciji Centra za kulturu, a to je Festival dramskih amatera koji će se održati od 13. do 18. juna, a na kojem će predstava ‘Kokoška’ učestvovati u takmičarskom dijelu, što predstavlja novinu, odnosno iskorak Bjelopoljskog pozorišta, jer ćemo imati jedan bogatiji dramski život”, rekao je on, a Vukojević poručio da je uvjeren da će predstavom “Kokoška” Bjelopoljsko pozorište ostvariti najbolji plasman na predstojećem festivalu.

Bonus video: