Festival „Knjiga pod feral” u Budvi

Na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu, narednih dana predstaviće se pisci iz regiona

1643 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Festival regionalnih pisaca “Knjiga pod feral” počinje danas i traje do nedjelje u Budvi, na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu.

Festival će u 20.30 časova otvoriti predsjednica Savjeta JU Narodna biblioteka Budve Marija Majkić, a potom će nam se predstaviti troje autora: pjesnik i publicista iz Bijelog Polja, upravnik gradske biblioteke Edin Smailović, pjesnikinja, urednica časopisa za književnost “Savremenost” i direktorica gradske biblioteke u Skoplju Snežana Stojčevskaka i pjesnik i kantautor Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, koji će održati i solo koncert.

Druge festivalske večeri, u petak, 26. maja sa početkom u 20.30h predstaviće nam se pisac, režiser, scenarista, muzičar i vizuelni umjetnik iz Nikšića Vladimir Kosić, a nakon njega gost je pjesnikinja i članica alternativne rok grupe “Autopark” iz Beograda Ognjenka Lakićević.

”Sljedeće večeri, u isto vrijeme i na istom mjestu o književnosti ćemo razgovarati sa Adnanom Repešom iz Mostara, autorom dvije zbirke priča i romana ‘Svojta’ a potom sa muzičarem i piscem Markom Šelićem Marčelom iz Beograda, autorom tri romana i dvije zbirke priča, a koji je do sada snimio šest samostalnih albuma”, najavljuju organizatori.

U nedjelju, završne večeri trećeg izdanja Festivala regionalnih pisaca “Knjiga pod feral”, publici će se predstaviti pjesnik, romansijer, pripovjedač, esejista Laslo Blašković iz Novog Sada, a potom i muzičar i pjesnik, osnivač dubrovačke grupe “Silente” Sanin Karamehmedović. On će predstaviti svoju prvu zbirku poezije “Terca na tišinu”, a potom će akustično nastupiti Tibor Karamehmedović koji zajedno sa Saninom, autorski potpisuje sve pjesme benda “Silente”.

Njihovim nastupom okončaćemo ovogodišnji festival “Knjiga pod feral”.

Moderatori programa biće urednik Festivala Đorđe V. Gregović i Stanka Stanojević.

Bonus video: