Duhovi prošlosti i neizmireni ljubavni računi

Kratkometražni igrani film “Žena ludog Jovana”, po scenariju i u režiji Vladimira Kosića, biće prikazan danas u Nikšiću

2621 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Projekcija kratkometražnog igranog filma “Žena ludog Jovana”, čiju režiju i scenario potpisuje multimedijalni umjetnik Vladimir Kosić, biće upriličena danas u Nikšiću, u 18 časova u sali JU Zahumlje.

U najavi događaja ističe se da film “Žena ludog Jovana” plete priču oko bjegunca iz tamnice tvrđave Teodo koji se vraća u svoj rodni Stoliv.

“Tamo ga čekaju duhovi prošlosti i neizmireni ljubavni računi. Film se odvija u ambijentu Boke kotorske i vezan je za 19. vijek”, piše u opisu.

Uloge u filmu igraju Stevan Lutovac, Jelena Perošević, frontmen muzičke grupe “Grim” Nebojša Đukanović, Ivan Ćetković, Daliborka Kordić, Tanja Milović, Emir Hodžić, Dragoljub Batinić, Tijana Bekonja, Zdravko Rosandić Roksi... Producentkinja je Vesna Anastasija Božović (Astarte Nova), a za muziku je bio zadužen Nebojša Đukanović i bend “Grim” iz Bara.

Film je u Stolivu, Tivtu i Prčanju, a okupio je veliki broj multimedijalnih i alternativnih umjetnika iz Crne Gore i Boke kotorske... U pitanju je ljubavna priča, žanrovski veoma raznovrsna, a kojom dominira duh mediteranske gotike.

Projekciju organizuje JU Zahumlje, a u okviru Nikšićke kulturne scene 2023.

Vladimir Kosić rođen je u Nikšiću 1976. godine, gdje je diplomirao na odsjeku Srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu. Pisac, režiser, scenarista, muzičar i vizuelni umjetnik, za sobom ima veliki broj različitih projekata, bilo samostalno ili u okviru raznih formalnih i neformalnih grupa i udruženja. Za svoj kulturno-umjetnički angažman je osvajao nagrade i priznanja na raznim festivalima u zemlji i regionu, sarađivao je i sa poznatim institucijama i imenima iz umjetničkog milje.

Povezani članci

02. Mart 2022.

Horor je žanr koji povremeno živimo

Tokom prošle godine postavio je tri pozorišna projekta na sceni Zahumlja, i to: multimedijalni “Ko je ubio princezu Mond”, kabare “Crni mačak” i “Žitije svetog Petra Koriškog” od kojih je prvi projekat osvojio nagradu za najbolji autorski projekat na Festivalu pozorišnih amatera u Bijelom Polju.

Bonus video: