Inostrani muzičari na KotorArtu

Vrsni muzičari i ovoga ljeta na KotorArt Don Brankovim danima muzike

1789 pregleda 0 komentar(a)
Njemački nacionalni omladinski džez orkestar "BuJazzO", Foto: Christian Debus
Njemački nacionalni omladinski džez orkestar "BuJazzO", Foto: Christian Debus

Vrsni muzičari iz inostranstva nastupiće i ovoga ljeta na KotorArt Don Brankovim danima muzike, čije koncerte KotorArt realizuje u saradnji sa stranim ambasadama u Crnoj Gori.

Nekonvencionalan umjetnik, izvođač na štajerskoj, dijatonskoj harmonici i kompozitor Jakob Štajnkelner održaće solo nastup u okviru Pjace od džeza 16. jula, na Pjaci od muzeja, kao i u Luštici Bay sljedećeg dana, a partner koncerta je Ambasada Austrije u Crnoj Gori.

Sastav “Grupa 3” koju čine vokal i gitara Ivan Propadović, vokal i bubnjevi Aleksa Matić i bas gitarista Dejan Ipač, nastupiće druge sedmice festivala, 23. jula. KotorArt će u nedjelju 30. jula ugostiti pijanistkinju Emu Popivodu, koja će, uz kamerni ansambl “Profundis” i dirigentkinju Đurđicu Dašić, nastupiti na koncertu “Supersonic”.

Širom svijeta poznati kao prva mađarska world music grupa koja je nastupila na Festivalu Eurosonic Noorderslag, 2013. godine “Cimbaliband”. Oni nastupaju šestog avgusta u Luštici Bay, a partner je Ambasada Mađarske. Ansambl čine cimbal i glas Balaž Unger, gitara i vokal Kornel Varga, violina Mate Soljmoši, kontrabas Gergelj Tot i bubnjevi, udaraljke Lerinc Baboš.

Koncert Njemačkog nacionalnog omladinskog džez orkestra “BuJazzO” pod vođstvom džez saksofoniste Nilsa Klajna biće održan 13. avgusta u Kotoru i 14. u Luštici Bay.

Serijal “China stage” okuplja mlade i renomirane kineske umjetnike na dva koncerta, kao i završni koncert pobjednika međunarodnog takmičenja “Ciao competition”. Pijanistkinja Đažuej Li, pijanista Bočeng Vang i sopran Sjaotong Duan nastupiće 22. jula, oboista Lin Ćing i pijanistkinja Lju Guejđing 27. u crkvi Sv. Duha, a na istoj lokaciji 28. jula će se predstaviti pobjednici “Ciao competition-a” koji se održava u nekoliko zemalja, a čiji su organizatori odabrali KotorArt za finale takmičenja, dodjelu diploma i završni koncert.

Bonus video: