Filmski snovi - gledaoci biraju

Trodnevnu reviju u KIC-u "Budo Tomović" u Podgorici večeras će otvoriti film "Začin za brak"

3126 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Filmska revija “Filmski snovi - gledaoci biraju” biće održana u Podgorici, od 10. do 12. jula, svake večeri u sali Dodest u Podgorici, u 20 časova.

Sedma u nizu ovih revija donosi žanrovski raznovrsne filmove koji su na posjetioce revija Kulturno-informativnog centra (KIC) “Budo Tomović” tokom godine ostavili najsnažniji utisak.

Trodnevna revija počeće sa filmom “Začin za brak” iz 2012. godine u kojoj glavne uloge tumače Meril Strip i Tomi Li Džouns.

"Meril Strip igra ulogu pedestogodišnjakinje koja nije više srećna u svom braku sa Arnoldom (Tomi Li Džouns). On je totalno indiferentan u odnosu na tu situaciju što nju čini još nesrećnijom. U žeji da spasi to što je ostalo i da supruga zadrži pored sebe, ona zakazuje seanse kod slavnog terapeuta (Stiv Karel)", navodi se u najavi.

Projekcija filma “Plava zakrpa” najavljena je za sjutra, a ostvarenje govori o prijateljstvu slijepe djevojke i čovjeka afroameričkog porijekla koji joj pomaže da pobjegne od svog siromašnog i nasilnog kućnog života.

"Ova kontroverzna priča koju je adaptirao Gaj Grin po knjizi australijske autorke Elizabet Kejt iz 1961. godine, osvojila je Oskara za najbolju sporednu ulogu, a nominovana je i za glavnu ulogu, režiju, kinematografiju i muziku", podsjećaju iz KIC-a.

Drama nastala prema istoimenom romanu dobitnika Pulicerove nagrade Ričarda Rusa “Ničija budala” (1994) obilježiće kraj revije.

"Film jednog od vodećih holivudskih scenarista i režisera sedamdesetih Roberta Bentona donosi nesvakidašnju priča o šezdesetogodišnjem preduzetniku koji se uhvatio u koštac sa svojom porodicom baš kada mu je najpotrebnija. Glavne uloge u filmu igraju Pol Njumen, Džesika Tendi, Melani Grifit i Brus Vilis", najavljuju organizatori.

Bonus video: