Celebrating art - Izložba modernih savremenih umjetnika u subotu u Porto Montenegru

"Od ekspresivnih slikarskih kompozicija do intrigirajucih skulptura i instalacija, ova izložba pruža panoramu savremene umjetnosti koja prelazi granice i podstiče na širenje umjetničkih vidika", saopšteno je iz galerije "Gayo"

2211 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Gayo Gallery
Ilustracija, Foto: Gayo Gallery

Otvaranje izložbe pod nazivom "Celebrating art" zakazano je za subotu veče 15. jula u 21 čas u galeriji "Gayo" u Porto Montenegru, saopštili su iz te galerije.

"U galeriji Gayo će se u subotu održati izložba modernih savremenih umjetnika koja će predstaviti remek-djela umjetničkog svijeta. Izložba, koja će trajati od 15.07.2023. do 05.08.2023, pružiće ljubiteljima umjetnosti jedinstvenu priliku da urone u svijet modernih savremenih umjetnika iz Francuske, Jordana, Kine, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Velike Britanije", navodi se u saopštenju galerije.

Njihova djela, kako su kazali, raznolika u stilu i tehnikama, ističu se inovativnošću i dubinom koje će zasigurno zadiviti publiku.

"Od ekspresivnih slikarskih kompozicija do intrigirajucih skulptura i instalacija, ova izložba pruža panoramu savremene umjetnosti koja prelazi granice i podstiče na širenje umjetničkih vidika", saopšteno je.

Prema riječima Tamare Vojvodić, galeriste galerije "Gayo", ova izložba je "proslava kreativnosti i izraza umjetnika koji oblikuju naš svijet".

Izložba "Celebrating art" predstavlja, kako se navodi u saopštenju, sjajnu priliku za kolekcionare, umjetničke entuzijaste i sve one koji žele otkriti novu dimenziju umjetnosti.

""Gayo" galerija je renomirana galerija posvećena promociji savremene umjetnosti i kulture, mjesto susreta za kolekcionare, umjetnike i ljubitelje umjetnosti. Misija galerije je pružiti inspirativno okruženje koje podržava i podstiče mlade talentovane umjetnike i svojim programima i izložbama obogaćuje umjetničku scenu Crne Gore", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: